Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

İstanbul için fuar vakti!

Yarın saatler geri alınıyor; bu da demek oluyor ki daha ikindide hava kararacak, kasvet basacak, kış eşikte. Ama hiç de enseyi karartma vakti değil. Çünkü şu anda tam da İstanbul için fuar zamanı...
İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'nın 34'üncüsü bugün başlıyor. Tamam, şehrin göbeğinde değil TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ama tam da şehir dışına bir mini kaçamak diye fantezi yapılabilir!
Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı ise 12'sinde yani hafta içi perşembe günü açılacak. Sanat yine bilimle, teknolojiyle, siyasetle nasıl iç içe geçebildiğini gösterecek.
İkisinin de son tüketim tarihi 15 Kasım. O zamana kadar daha detaylı hasbıhal ederiz ama meraklısının sadece bugün yakalayabileceği iki etkinliği not düşeyim buraya: 'Yemek ve Kitap Buluşmaları' da düzenleniyor TÜYAP'taki fuarda ilk dört gün.
Bugün saat 14:00'te 'Ebru Omurcalı ile Binbir Gece Çorbaları' var, düzenleyen Alfa Yayınları. Yine bugün saat 17:15'te ise 'Sevim Gökyıldız ve Hubert Bourdon ile Sanatçılar ve Renkli Sofraları' sahne alacak, düzenleyen Oğlak Yayınları.
Balzac, Colette, Renoir, Monet... Nasıl sofralarda neler yerlerdi? Tarifleriyle beraber, Sevim Gökyıldız'ın Sanatçı Sofraları adlı yeni kitabında hepsi. Fuarda da Marcel Proust'un 'Madlen' bisküvisini anlatacak bugün Sevim hanım. Dahası, Hubert Bourdan da gözünüzün önünde bu ağzınıza layık bisküvilerden yapıp tattıracak. Ziyadesiyle iştah açıcı bir durum anlayacağınız...
Yarınsa 'Selin Kutucular ile Midye Salma' diye başlıyor, 'Ömür Akkor ile Aşure'ye kadar toplam beş ayrı buluşma görünüyor. Meraklısı sitesinden baksın programa en iyisi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA