Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEDA DİKER

Aldatmanın dört hali

Çok değerli bir dostum bana bir soru sordu. Karısını uzunca bir süre aldatmıştı. Bunu ona söylemeden yapmıştı. Kim bilir iç dünyasında neler yaşanıyordu? Bu konuyu o güne kadar bana da ilk kez itiraf ediyordu. Yıllarca kendisini tamamlanmamış ve duygusal olarak aç hissetmişti. Fakat son bir iki yıl içinde artık karısına tam sadık kalmaya karar vermişken, bir anda karısı, başkasına âşık olduğunu açıklayıvermişti. Ve soruyordu. "Seda söyle bana, sence neden beni yıllarca bu kadar tamamlayamamış birinin gidişine üzülüyorum? Neden acı çekiyorum? Şimdi son yıllarda hayatımda olan kişi de bana yetmiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum." Aslında aldatan evli erkeklerle bekar erkekler arasında fark var.

İKİ KADINLA TAMAMLANMAK
Dolayısıyla, aldatan kadınların akıbeti de ilginç bir şekilde evli ya da bekar oluşuyla değişiyor. Bu dostuma dedim ki: "Sen karından ve evli olmaktan kaynaklanan bazı konforlara zaten sahiptin. O da senin beğendiğin ve seçtiğin biriydi. Ama zaman içinde farklı şekilde geliştiniz. Artık birbirinize yetmemeye başladınız. Bir çift doğru şekilde birlikte gelişemezse, bir taraf muhakkak doyumsuz kalır. Zaten evliliklerin en tehlikeli sorunu da budur. Sevgilin de doğal olarak sana sadece karındaki eksiklikleri verse yetiyordu. Yani sen ancak iki kadınla birden tamamlanabiliyordun. Şimdi karın gidince, elindekileri kaybettin. Sevgilin elbette yetmez." Bekar olan erkek ise sevgilisini aldatmaya başladığında, muhakkak karşısındaki kişide daha fazla şey bulmuştur. O yüzden de yeni biriyle ilişki başladığında eskisinin pabucu dama atılacaktır. Tabii eğer bu ilişki, sadece cinselliğe dayalı, gelip geçici bir macera değilse... Kadınlar için ise durum daha farklı. Evli kadınlar, eşlerini genellikle aldatmaz. Ya da bu böyle varsayılır. Eğer evli bir kadın duygusal açlık ve büyük bir öfke hissediyorsa, o zaman kocasını aldatacak kadar gözü kararabilir. En çok aldatan kadınlar, adalet duygusuyla hareket eden ve eşleri tarafından haksızlığa uğradıklarını düşünenlerden çıkar.

ERKEK, EVLİLİĞİ BİTİRMEK İSTEMİYOR
Evli olup da kocasını aldatan kadının akıbetini hiç düşündünüz mü? Çoğumuz, kocanın bunu asla affetmeyeceğini ve onu derhal boşayacağını zannederiz. Oysa gelişmeler her zaman böyle olmuyor. Eğer kadın âşık olmadığını, sadece boşluğa düştüğü için bunu yaşadığını, kabahatin kocasında olduğunu söylerse, erkek çoğunlukla "Beni bırakma," diye geri adım atıyor. Yumuşuyor. Hatta kimi zaman karısına gitmemesi ve evliliği bitirmemesi için yalvarabiliyor. Tabii eğer olay sosyal çevre tarafından hâlâ bilinmiyorsa. Aksi halde sosyal çevre derhal erkekten, kadını cezalandırmasını istiyor. Yapmazsa erkek suçlanıyor. Emin olun, eğer toplum hiç karışmasa, o koca karısını karşısına alıp bunu neden yaşadıklarını sorugulayabilir, kim bilir belki de karı koca arasında yepyeni bir bağ kurulabilir. Aralarında hiç konuşulamayacak konular tabu olmaktan çıkabilir. Kısacası, iç işlerimize toplum yargılarını karıştırmamalıyız. Bazı şeyler, gerçeklerle çırılçıplak kalıp yüzleşmeden asla düzelmiyor. Erkeklerin de duygusal varlıklar olduğunu unutmayalım. Ya bekar kadınlar aldatırsa? İşte o zaman kadının durumu daha farklı. Onun duygusal ihtiyaçlarının ne kadar karşılandığıyla kimse ilgilenmez. Yürüyüp gitmesi ve çok dürüst, hatta duygusal olarak çırılçıplak olması beklenir. Yapmazsa vay haline...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA