Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bu köprülerden geçmek yürek ister

Dünyanın en korkutucu köprülerinden geçmek için iyi sürücü olmak yetmiyor. Cesaret de gerekiyor. En korkutucu köprüler listesinde Kosta Rika’daki Quepos Köprüsü de var. Köprünün altındaki nehirde timsahlar yüzüyor

Dünyadaki ilk köprülerin Çin'de yapıldığı, oradan da önce Hindistan'a daha sonra tüm dünyaya yayıldığı tahmin ediliyor. Nehir, vadi gibi geçilmesi bir engelle ayrılmış iki yakayı birbirine bağlayan köprüler, insan hayatını kolaylaştırıyor, trafiğin bir engelle karşılaşmadan ilerlemesini sağlıyor. Ancak, dünyada öyle köprüler var ki üzerinden geçmek her babayiğidin harcı değil. Cesaret istiyor. Fotoğraflara bakınca siz de hak vereceksiniz.

Altındaki nehirde timsahlar var
Kosta Rika'nın Pasifik kıyısında bulunan Quepos Köprüsü'nden geçmek cesaret istiyor. Tek yönlü bu köprüden küçük otomobiller dışında kamyonlar da geçebiliyor. Derme çatma köprü kadar, hemen aşağıdaki nehirde yüzen timsahlar da adrenalini artırıyor.



İki dağ arasında
Çin'in Hubei eyaletindeki Sidu River Köprüsü, doğuştan yükseklik korkusu olanların geçmeyi bırakın, yanına bile yaklaşamayacağı bir köprü. İki dağın arasında kurulu Sidu River, dünyanın en yüksek köprüsü rekorunu elinde bulunduruyor. İnşaat mühendisleri iki dağı birbirine bağlayan köprüyü inşa ederken büyük zorluklarla karşılaşmışlar. Öyle ki, ilk pilot çizgiyi oluşturabilmek için roket kullanmak zorunda kalmışlar.



Bambudan yapılıyor
Kamboçya'nın doğusunda bulunan Kampong Cham şehrindeki bambu köprü, dünyadaki en korkutucu köprüler arasında ilk sırada yer alıyor. Her yıl yeniden inşa edilip hizmete açılan köprüden her gün binlerce insan ve yüzlerce araç geçiyor. Geçiş yapan araçların etkisini absorbe etmek ve köprünün zarar görmesini engellemek için özel bir yapı tekniği kullanılıyor.



Rollercoaster'a benziyor
Dünyadaki en korkunç köprülerden biri de Japonya'da bulunuyor. Matsue ve Sakaiminato şehirlerini birbirine bağlayan Eshima Ohashi Köprüsü 1 km uzunluğunda. Bir rollercoaster'a benzeyen bu korkutucu köprü, balıkçı teknelerinin altından rahatlıkla geçiş yapabilmesi için bu şekilde inşa edilmiş.



Eyfel'i geçti
Fransa'daki Tarn Nehri'nin bulunduğu vadiye inşa edilmiş Millau Viyadüğü, Millau ile Güney Fransa'yı birbirine bağlayan kablo destekli bir asma köprü. 343 metre yüksekliği ile Fransa'nın en yükseği yapısı Eyfel Kulesi'ni geçti. Köprü saatte 225 km hıza ulaşan rüzgara dayanıklı biçimde tasarlanmış.



En yüksek asma köprü
Amerika'nın Colorado eyaletinde bulunan Royal Gorge Köprüsü, 1929 yılında inşa edildi. Arkansas nehri üzerindeki asma köprü 291 metre yükseliğinde. Dünyanın en yüksek asma köprüsü olarak biliniyor. Sürücüler için korkutucu olan köprü, bungee jumping atlayışı yapanların ise favorisi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA