Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

15 aracı kuruma gözaltı

Bugüne kadar hep Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsünün ardından piyasalarda ne olup, bittiğini konuştuk.
Peki ya öncesinde ne oldu?
Merak edip sağı-solu aradım.
Sorum şuydu:
Acaba piyasada darbeyi önceden 'hisseden!' yatırımcılar var mıydı?
Darbe teşebbüsünün gerçekleştiği 15 Temmuz Cuma günü öncesinde piyasadaki hareketlilikle ilgili ilginç bilgiler edindim. Şu kadarını söyleyeyim... 11-15 Temmuz tarihleri arasında yüklü miktarda satış yapan bireysel/ kurumsal yatırımcıların listesi çıkarılmış durumda.
15 tane aracı kurumdan bu işlemlerin yapıldığını öğrendim.
Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'un ellerindeki bilgileri savcılığa ilettiğini de biliyorum.
Şimdi top savcılıkta...
FETÖ'nün darbe teşebbüsüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcılık bu isimleri tek tek inceliyor.
Bu isimlerin Pensilvanya bağlantıları araştırılıyor. 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünden haberdar olup olmadıkları soruşturmalarla ortaya çıkarılacak.
Yani 15 Temmuz'dan birkaç gün önce borsada satışa geçenlerin hangileri normal yatırım tercihinde bulundu, hangileri darbe teşebbüsünü haber alıp pozisyon aldı hepsi ortaya çıkacak.
Malum, 15 Temmuz'dan bu yana devlet işin daha önemli görülen güvenlik boyutuyla ilgileniyor.
Haklı da...Çünkü, 40 yıldır devletin adeta hücrelerine yerleşmiş olan bu terörist yapıyı temizlemek kolay değil. Darbeye asker içinden kimler kalkıştı, emri kim verdi, bu işin yargı-üniversiteemniyet- istihbarat ayağında kimler var, siyasicilerden 'darbesever'ler var mı...
Eminim, yakın zamanda ikinci ayağa da sıra gelecek.
OHAL'in ilk kararnamesiyle iş dünyası derneklerinin birer birer kapatılması, işadamlarından FETÖ ile bağlantısı olanların tespit edilmesi bunun ilk adımları...
Umarım, meydanlarda halkın mücadelesiyle püskürtülen darbe teşebbüsünün ekonomiye sıçramasını isteyenler de bir an önce hakim karşısına çıkar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA