Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

TÜSİAD’da zihniyet değişimi mi?

Tarih 15 Mayıs 1979... ABD casus uçaklarına izin vermeyen Ecevit, 1979'da TÜSİAD'ın bir anda hedefi oluyor. Dernek, Prof. Emre Gönensay, Prof. Memduh Yaşa ve Prof. Nevzat Yalçıntaş'a "Gerçekçi Çıkış Yolu" başlığıyla bir metin yazdırıyor. Hazırlanan metni Nejat Eczacıbaşı, Sıkıyönetim Komutanlığı'na götürüyor. Ecevit Hükümeti'ni deviren süreci hazırlayan ilanlar, bir ay boyunca gazete ve dergilerde yayımlanıyor.
Tarih 28 Şubat 1995... TÜSİAD, seçimde birinci çıkan Refah Partisi'ne karşı kampanyaya başlıyor. Dönemin TÜSİAD Başkanı Muharrem Kayhan "Genelkurmay'la diyalog içindeyiz. Orgeneral Çevik Bir'le yemekte buluştuk. Onlara brifing verdik" diyor. Ardından "Hükümet çekilmeli", "İrtica bir tehdittir", "Bu Meclis'ten Refahyol'aalternatif hükümet çıkar" açıklamaları gündeme geliyor.
Tarih 27 Nisan 2007... 367 garabetine destek veren, AK Parti'ye kapatılma davası açıldığı günlerde sessiz kalan TÜSİAD, Genelkurmay'ın 27 Nisan e-muhtırasında da ortaya çıkıyor. Başkan Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Laikliği ve demokrasiyi korumak için bir an önce genel seçimlere gidilmeli" diyerek destek veriyor.
Ve tarih 12 Ocak 2017... Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden geçiyor. TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan "Terör örgütleri üzerinden vekalet savaşları yaşanıyor. Adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Hain bir örgüt 15 Temmuz'da kanlı bir kalkışma ile iç barışımızı tehdit etti, şehitler verdik. Belli ki ülkemizin bütün fay hatları ile oynuyorlar. Bu, hepimiz için bir hayat memat meselesi" diyor. Yeni başkan Erol Bilecik çatışmaya karşı birlik ve beraberlik mesajları veriyor.
Yukarıdakiler sadece birkaç örnek...
Açın gazetelere bakın.
Patronlar Kulübü yaşanan her çalkantılı dönemde her zaman seçilmişlerin karşısında oluşan yapıda saf tutardı. Ülkenin saldırı altında olduğuı dönemlerde verdiği mesajlarla adeta karşı cephede yer alırdı.
Ama dün Patronlar Kulübü'nde yeni başkan ile birlikte bir zihniyet değişiminin başladığını gördüm.
Umarım bu tespitimde yanılmam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA