Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Ünder'e büyük görev düsüyor

* Galatasaray, Manisaspor deplasmanında kazanarak bir nefes aldı. Sarı-kırmızılı takımın özellikle yabancılarına bakıldığında gelecek yıl hangileri takımda kalmalı?
Şimdi kadronun minimum yarısı önümüzdeki sene kalacaktır. Bir gerçek var, 14 Mayıs geç bir tarih seçim için. Yeni yönetim gelecek; "Hadi antrenör bulalım" dese Mayıs ayı bitti. Bu andan sonra Bülent Ünder hocaya büyük bir görev düşüyor. Kendisi iyi bir Galatasaraylı'dır. Oyunculuğunda ve antrenörlüğünde hep faydalı olmuştur. Son 5 haftada Emre gibi, Anıl gibi oyuncuları kullanmalı. Bu oyuncular hakkında "Önümüzdeki sezon devam mı etmeliler, yoksa Arda'nın Manisa serüveni gibi bir serüven mi lazım onlara" konusunda karar vermesi lazım. Bunu da son maçlarda genç oyuncuları zaman zaman kullanarak görme şansı yakalayabilir.
Anıl, Konya'daki maçta kaldı. Daha sonra fazla görev alamadı. Emre Çolak'ın yetenekli olduğu kesin. 5 maç ısrar edilmeli bu oyuncularda. Hatta bunların arasına Aydın'ı da ekleyebiliriz. Diğer oyuncuları zaten iyi tanıyorsunuz.
http://i.sabah.com.tr/sbh/2011/04/20/331652293371.jpg
Yabancılarla ilgili kesin bir şey var; kaleciyle yola devam etmek zor artık. Açıkçası hem yabancı hem yerli kalitesini artırmak lazım. En az 6 oyuncu şart. 3 yerli 3 yabancı gibi. Mevcut yetenekli yerlilerin de morali artmalı. Bundan daha 3 yıl önce Avrupa üçüncüsü olan savunma oyuncularının moralini artırdığınız zaman onlar da faydalı olacaktır muhakkak. Teknik, taktik, fizikten çok, en az yetenek kadar, kulübe ve Florya'ya hiyerarşinin, disiplinin gelmesi lazım. Yani bir forvet oyuncusunun 25 tane kart görmemesi lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA