Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Cevap ve düzeltme metni

Sabah gazetesinin 27 Ocak 2005 tarihli nüshasında Sayın Refik DURBAŞ'a ait Sabah Posta Kutusu Köşesinde yer alan "Dekan Atamalarında Yanlışlık" başlıklı köşe yazısı ile ilgili olarak Rektörlüğümüz kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapmak zaruretini duymuştur;
"Rektörlüğümüz Atatürkçü, Ulusal, Laik Türk Cumhuriyeti'ni korumayı daima en büyük hedeflerinden biri saymıştır. Bu bağlamda Dekan atamalarında bu niteliklere sahip kişileri aday gösterme konusunda her zaman aşırı bir titizlik göstermiştir. Nitekim, adı geçen iki fakülteye de bu niteliklere fazlasıyla sahip öğretim üyeleri aday gösterilmiş ve atanmaları bütünüyle 2547 sayılı Kanun'un lafzına ve ruhuna uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm işlemler tamamen hukuka uygundur. Dolayısıyla "Dekan Atamalarında Yanlışlık" başlığı tümüyle geçersizdir.
Kimliği bile belli olmayan ve her türlü ciddiyetten uzak bulunan bu yazı, Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerimizin öğretim üyelerini töhmet altında bırakmış ve bu fakültelerde infial uyandırmıştır.
Her iki fakültemizin öğretim üyelerinin bu konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamaları ve imzaları ilişikte sunulmuştur.
Yazıda ileri sürülen iddiaların tümü gerçek dışı olup, Marmara Üniversitesi'nin Atatürkçü, Laik ve Ulusal bütünlüğüne önem veren yönetimini karalamayı hedef aldığı açıktır. Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla durumu bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla.
Prof. Dr. A. Tunç EREM
Marmara Üniversitesi Rektörü

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA