Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Ege-Koop'un başarı öyküsü

Ege-Koop İzmir'de başarının simgesi. Bu başarı öyküsünü yöneten nitelikli isim ise Ege-Koop'un Genel Başkanı Hüseyin Aslan. Rakamlara bakıyorum.
Kuruluşunun üzerinden 26 yıl geçen Ege-Koop, bu sürede İzmir'in dört bir yanını süsleyen, tam 26 bin adet, standardı yüksek konut üretmiş. Sadece konut üretmekle kalmamış, konutların yerleşim merkezlerini 'yeşil, örnek alınacak çevre dokusuyla' donatmış. Bu dokuda hem fiziki hem sosyal hem de kültürel alt yapılar oluşturmuş. Bir de vakit buldukça, sosyal sorumluluk projeleri üstlenmiş, paneller düzenlemiş, eğitim seminerleri yapmış, arama konferansları organize etmiş.
Ege-Koop ve Aslan, İzmir'in bir maraton koşucusu gibi; yıllardır, yorulmadan, üreterek, yeni projeler peşinde koşuyorlar. Hüseyin Aslan ile sohbet ediyoruz.
Ege-Koop'un 26 yılda İzmir'de gerçekleştirdiği yatırımların toplamı, 1 milyar 320 milyon doları bulmuş. Sadece 2010 yılının yatırım tutarı ise 150 milyon TL.
Aslan'a göre, en önemli becerileri, 'Kriz ortamlarından başarılı sonuçlar çıkarmak.'
Hüseyin Aslan, geçmişi ve bugünü değerlendirirken diyor ki:
"Ege-Koop, en önemli yatırımlarını, yoğun iflasların yaşandığı, sektörlerin beklemede kaldığı, piyasalarda yaprak kımıldamadığı ekonomik kriz ortamlarında yaptı. Üstelik konutları öngörülen süreden 2-3 yıl önce, emsallerine göre, yüzde 30 daha az maliyetle tamamladı."
Ege-Koop'un İzmir'de 2009'da temeli atılan, prestij niteliğindeki 'Dört Mevsim Konakları' projesi, Urla'nın yanıbaşında, Güzelbahçe sınırlarında, bölgenin son imarlı alanında hızla şekillenerek sürüyor. Ege-Koop 2011 yılının sürprizini ise 'Dünya Evi' projesi ile yaptı. Dünya Evi projesi, Türkiye'ye örnek olabilecek sempatiklikte. Ege-Koop, Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği işbirliğiyle, Türkiye'nin ilk evlilik merkezi 'Dünya Evi'ni geçtiğimiz günlerde hizmete açmıştı. İzmir Torbalı'da 62 işyerinden oluşan, belki de Türkiye'nin ilk ihtisas AVM'si olan Dünya Evi'ni, son bir haftada 40 bine yakın kişi gezmiş. Dünya Evi, şimdiden anlaşılıyor ki; yıllık 30 milyon dolarlık ihracatı ve cazip üretimiyle 'gelinlik sektörünün' merkezi olmaya aday İzmir'i, bu alanda farklılaştıracak. Alışveriş kültürüne yeni bir boyut katan Aslan'ın yaratıcılığını alkışlamak gerekli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA