Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Anılar arasında

Şair Özdemir Asaf demişti ki: "Ölüm: Ben onu çiçeklerle giderken gördüm. Ölüm: Ben onu yaşamları bilerken gördüm. Ölüm: Ben onu, varlıkları silerken gördüm."
Ölüm üzerine ne çok şey yazılabilir! Asırlardır, şairler, filozoflar yazdılar. Ölüm, Özdemir Asaf'ın dizelerindeki gibi, bazen varlıkları siliyor, bazen de şairin aynı şiirinin ilk dizesindeki gibi, onu 'çiçeklerle giderken' görüyoruz. Dün de, yedi yıl önce çiçeklerle, alkışlarla uğurladığımız; güzel adam, İzmir aşkıyla yoğrulmuş Ahmet Piriştina'nın ölüm yıldönümüydü. Göremediği dünyalar tatlısı torunu Damla Piriştina'nın, 'güzelim Ahmet Ağabey'imizin kabrine bıraktığı kırmızı sevgi karanfilleriyle taçlanan buruk tören; Piriştina ailesinin güzel üyeleriyle, sevgili Piriştina dostlarıyla, O'nu yıllardır unutmayanlarla bezenmiş hüzünlü bir tablo gibiydi. İnsanın sonsuzlukta unutulmamasını sağlayan en büyük güzellik, sevgi duygusu. Piriştina'ya duyulan sevgi, artık her yıl kendisini derinden hissettiren bir 'özlem zinciri'yle katlanarak yüreklere kazınıyor.
Ahmet Piriştina ile birçok değerli dostu gibi, ağabeykardeş yakınlığında paylaştığım güzel yıllar nedeniyle; her zaman minnet, onur ve mutluluk duydum. Dün, sevgili Piriştina'nın mezarı başında; O'nun insanları birleştiren, buluşturan, güzelleştiren, erdemli portresi üzerine, bir kez daha düşündüm. Aslında ne çok, yeni Ahmet Piriştina'lara ihtiyacı var bu ülkenin.

***

İlk karşılaşmamı, gençken 1978 yılında yaşadığım; ama 1987 yılında, derin dostluğumun başladığı ve 2004 yılında ölünceye kadar; her zaman sevgiyle, saygıyla süren iletişimimde; Piriştina'da gördüğüm temel özellikleri, gelecek kuşaklara kalması için özetleyeyim:
İnsan sevgisi, sahiciliği, zekası, yüzüne yansıyan ışığı. Kendisinden çok zıt görüşte bir insanı bile, saygıyla sonuna dek dinlemesi. Farklılıkların çarpıştığı siyasette, sürekli insanlarla ortak bir dil üretme çabası. Dönem dönem bir dervişi andıran bilge hali. Farklı görüşlerdeki insanlarla bile, dostluklarını hep yüceltmesi. Özgür düşünmeyi bilmesi, girişimci, cesur ruhu. Sürekli okuması, hep öğrenilenecek yeni şeyler olduğunu bilerek, bunu yaşam tarzına dönüştürmesi. Siyaset arenasında çok çalışkanlığı, inancı, uzmanlığa saygısı; akıl ile herkesle uzlaşma çabası. Piriştina, bunları yaparken, inandıklarından, değerlerinden taviz vermemeyi de başarabilen insandı. Sevgili Ahmet Piriştina'yı, ölümünün 7. yıldönümünde, bir kez daha rahmetle anarken, hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA