Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

EXPO süreci

Egeli Sabah çıkarken, Paris'te EXPO'ları düzenleyen BIE'nin Genel Sektereteri, etkili adam Loscertales ile yaptığımız röportaj, fotoğraf editörümüz dostum sevgili Kutup Dalgakıran'ın çarpıcı görüntüleri eşliğinde, İzmir ve Ege'de, heyecan, yankı yarattı. Egeli Sabah'ın, İzmir ve Ege'nin gelişimine ilerlemesine katkı verecek çizgi izleyeceğini vurgulamıştık. EXPO 2020'yi İzmir'in kazanması; Türkiye, Ege Bölgesi, kentimiz için çok önemli. Değerli dostum, yeminli tercüman Paris'te yaşayan Osman Başkurt'un da mükemmel Fransızcası ile eşlik ettiği uzun röportajda, Loscertales'in çok önemli mesajlar verdiğine inanıyorum. Loscertales röportajı, somut geçmişe ve perde gerisine bakılarak; iyi okuyanlar için satır aralarına da objektif tutulduğunda, İzmir'e yeni bir EXPO yol haritası oluşturabilir.
Ben İzmir'in EXPO 2020'yi kazanacağına yürekten inanıyorum.
Ama hükümetin, İzmir milletvekilleri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, bu sürece katacakları çok ciddi ivme; Başbakan Erdoğan'ın oynacağı çok büyük rol kadar; başta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği olmak üzere, İzmir Ticaret Odası'nın, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın, İzmir Ticaret Borsası'nın, İzmir Kalkınma Ajansı'nın, İzmir'in tüm etkin kurumlarının, Ege'deki tüm oda ve kurumların, İzmir ve Ege'de özellikle uluslararası ticarete yönelik çalışan büyük özel kuruluşların; kenetlenmesi, geçmişin hatalarından ders çıkarılarak, büyüleyici bir dayanışma örneği gösterilmesi, çok önem taşıyor.
EXPO sürecinin ateşlenmesiyle birlikte, düzenleyici kentin karar verileceği 2013 yılına kadar, canla başla koşturan bir İzmir tablosu çıkmalı ortaya. İzmir bu süreçte çok ciddi, diplomatik, zarif, dayanışan; siyasetten ticarete, hayatın her alanında omuz omuza bir koalisyon oluşturmalı. Çünkü EXPO 2020 İzmir'e büyük heyecan ve dönüşüm fırsatı getirecek. Bu heyecan paylaşılmadan, 'söz' yerine daha çok iş yapılmaya başlanmadan, EXPO sürecini ilerletemeyiz. Üstelik karşımıza Brezilya'dan Sao Paola gibi renkli bir kentin çıktığını hiç unutmayalım. Çok çalışma, EXPO'ya ilişkin tüm süreçleri ateşleme zamanıdır.
İyi haftalar sevgili Egeliler....

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA