Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Hüzünlü tören

Dün Başbakan Erdoğan ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in birlikte katıldıkları Star Rafineri'nin temel atma törenini, Aliağa'da izledik.
Haberin detaylarını, bugün gazetemiz Sabah'ın, ulusal ekonomi sayfalarında okuyacaksınız.
Hem İzmir hem de bölge ekonomisi açısından, çok önemli sayılan beş milyar dolarlık yatırım, son yıllarda Türkiye'de 'tek noktaya yapılan, en büyük özel sektör yatırımı' olma özelliğini taşıyor. Dün izlediğimiz temel atma töreni, bu yönüyle de Türk sanayisi için tarihi bir gün sayılabilirdi. Ama bu anlamlı günü, çok buruk kılan, Van'da yaşanan deprem acısıydı. Başbakan Erdoğan'ın yüzünde hissedilen hüzünlü ifade, Aliyev'in 'acıyı' kardeşlikle paylaşma vurgusu; törene katılan tüm bakanlar, milletvekilleri ve konuklardan esen rüzgar; acının merkezi Van'dan, İzmir Aliağa'ya uzanan dokunaklı yürek köprüsü gibiydi.

EKONOMİK ARMAĞAN
İzmir Aliağa'da, Ege Bölgesi için de, son yılların en büyük yatırımının temeli atılırken; herkesin gözü kulağı, içtenlikle Van'daydı. Bir kez daha anladık ki Türkiye'yi birleştiren, kardeşlik köprüsünü güçlü kılan, hep 'ortak acılarımız' oluyor. Hepimizin kalbi Van'da bütünlenirken, doğadan yansıyan bu zorunlu acıyı, hep birlikte tevekkül ile paylaşırken, bu tablonun bir an önce aşılmasını, yaraların sarılmasını, zor günlerin geçmesini diliyoruz.
Bu temel dileğimizin gölgesi altında, İzmir ve Ege'de ekonomimize önemli güç katacak Star Rafineri yatırımının, gelecek için bir ekonomik armağan olması temel arzumuzdur.
Socar&Turcas Grubu'nca Aliağa Petkim alanında inşa edilecek Star Rafineri, 2015 yılında işletmeye açılacak. Tam 5 milyar dolarlık bir yatırımı içerecek rafineri, kademeli olarak 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Zaten bu tablo, tek başına yapılan işin önemini gösteriyor.
Bir küçük vurgu daha: Başbakan Erdoğan'ın ve Cumhurbaşkanı Aliyev'in, bakanların, milletvekillerinin, çok sayıda yabancı ve yerli konuğun katıldığı temel atma töreni organizasyonu, tek kelimeyle mükemmeldi. Konukların karşılanmasından, en küçük ayrıntıya kadar, hiçbir şey atlanmamıştı. Hem yatırım sürecini hazırlayan hem de kusursuz bir organizasyonu hayata geçiren Petkim CEO'su Kenan Yavuz ve ekibini kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA