Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Bahattin Tatış

Bugün İzmir'in güzel bir insanı anılıyor. İzmir Türk Koleji'nin kurucusu, merhum Bahattin Tatış'ın vefatının 3. yıldönümünde bir anma programı düzenleniyor.
Ayrıca İzmir'in efsanevi eğitimcisi, binlerce insanın nitelik çıtası yüksek eğitimine öncülük yapan, kıymetli insan Bahattin Tatış, kimliği ile bütünleşecek bir başlık altında, "Yarınlarda Var Olmak Ödülleri" ile anılacak. Bahattin Tatış, İzmir'de çok değerli izler bırakarak, hayatının anlamını taçlandırmış bir insan.
Şimdi sanat, spor, iş, bilime katkı, eğitime katkı, yaşama katkı alanlarında filizlenen bu güzel ödüller, sonsuzlukta onur izlerine dönüşecek. Saygı ile anılmayı hakeden Bahattin Tatış, bu ödüller ile yarınlarda var olacak.

BÜYÜK ÖĞRETMEN
İzmir'in önemli eğitim kurumlarından Özel Türk Koleji'nin kurucusu Bahattin Tatış, 1919 yılında İzmir'de doğmuştu. Meslek hayatına, o yılların ünlü Ankara Gazi Terbiye Enstitüsü'nden mezun olarak, aynı enstitüde matematik öğretmeni olarak başladı. Üstün başarısı kendisini kısa sürede okulun müdür yardımcılığı görevine taşıdı. İkinci dünya savaşı yıllarına tanıklık eden Tatış, evliliği nedeniyle, arzusuyla İzmir Ticaret Lisesi matematik öğretmenliğine atandı. Savaş yılları Tatış'a, Kuleli Askeri Lisesi'nde de üç yıl matematik öğretmenliği görevi de getirdi.
Bu yılları aşan Tatış, İzmir'e döndükten sonra, hep kafasında yabancıların açmış oldukları özel okul ayarında bir Türk okulu açma düşüncesi taşıdı. Tatış, hayalini 1950 yılında gerçekleştirerek İzmir Türk Koleji'ni kurdu. Ömrünü eğitime adayan Tatış, anlatanların tanıklığında, büyük bir öğretmendi. Çok sayıda kitabı ve ödülleri var. Ama hayatta olmayan bir insan için, belki de en büyük ödül, geride bıraktığı bu anlamlı izdir. Bahattin Tatış'ın hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.
Sevgili Oğuz Tatış başta olmak üzere, Tatış ailesinin üyeleri, kendileri için en anlamlı hayat mirasını bu şekilde yücelterek, güzel bir iş yapıyorlar.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA