Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Brooklyn'de Türk okulu

New York'ta Brooklyn'de bir Türk okulunu gezdik. Anaokulu'dan liseye uzanan, bu aradaki öğrencilerin eğitimini kapsayan, başarı simgesi bir okul: "BROK - LYN AMITY SCHOO L"
İlginç bir deneyimdi. Okulun müdürü Cengiz Karabekir anlattı. Okulun kuruluş yılı 1999. Şu anda 78'i yatılı olmak üzere 300 civarında öğrencisi var. Öğrencilerin üçte ikisi Amerikalı, gerisi Türk. Amerikalılar arasında saygın bir okul, önce yıllar içinde kendisini, eğitim düzeyinin kalitesini ispatlamayı amaçlamış. Bu nedenle hızlı büyümeyi tercih etmemiş. Ama çok başarılı öğrenciler yetiştirmiş. Okuldan yetişen öğrenciler, Amerika'nın en iyi üniversitelerinde öğrenim görüyorlar. Çok sayıda ünlü mezunu var. Artık eğitim kalitesini ABD standartlarında aldığı ödüllerle de ispatladığı için, büyüme dönemine geçecek.

***

Okulda yüzde 20 kotasıyla, Türkçe 'seçmeli ders' olarak veriliyor. Çok sayıda Amerikalı ve farklı göçmen uluslar arasından çocuklar, seçmeli 'Türkçe'yi de tercih etmiş. Öğretmenlerin çoğunluğu Amerikalı. Renkli, çok uluslu bir okul. 2011 yılında liseden 36 mezun vermiş. Mezun 36 çocuğun tümü, ABD'nin ilk sıralarında yer alan en önemli üniversitelerine girmişler. Ayrıca bu üniversitelere giren öğrenciler, kuruluşundan bugüne dek 5 milyon dolarlık burslar kazanmışlar. Genç sayılabilecek bir Türk okulunun güzel başarı hikayesi, bizi de etkiledi. Çocukların zeki gülümseyişleri arasında, Sezen Aksu dinleyen Amerikalı bir öğrencinin muzip bakışları, bizi farklı bir dünyaya taşıdı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA