Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Ezberi bozdular

Bursaspor sadece şampiyon olmadı, Türkiye'nim 5. büyüğü olduğunu herkese gösterdi. "Dün de beraber gitti cancağazım/şimdi yeni şeyler söylemek lazım, ne kadar söz varsa düne ait/şimdi yeni şeyler söylemek lazım" diye ne güzel kelam etmiş Mevlana.
Bursaspor çelik ağlarla zihinlerde örülmüş tabuları yıkarak, onurlu şampiyonluğu kucaklarken bu dörtlüğü anımsadım. Çünkü Bursaspor düne ait ne kadar söz ne kadar ezber varsa bozdu. Türk futboluna yeni bir şeyler söyledi. Buna ister devrim deyin, ister devrimin ayak sesleri. Türk futbolunda artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacak.
Yeşil-beyazlıların Türk futbol sisteminin kodlarını değiştirdiğine inanıyorum. Yıllık 18 milyon TL bütçe ile 200 milyon lirayı aşan "büyük" bütçeli takımlara karşı nasıl mücadele edeceğini, nasıl başarılı olacağını ispat etti. Bursa yıllar önce Trabzon'un başlattığı bir ara Sivas'ın hatırlattığı Anadolu destanına yeni bir boyut kazandırdı.
Bursa'nın araladığı bu kapıdan artık diğer Anadolu takımları da geçmek isteyecek. Gençlerbirliği, Gaziantep, Kayseri, Ankaragücü önümüzdeki sezonlarda zirvenin yeni takipçileri olacak.

SAĞLAM CEVABINI VERDİ
Yönetimleri şampiyonluk vizyonu koyamasa bile taraftarları 'ille de şampiyonluk' deyip yönetenlerinin yakasına yapışacak.
Hakemler düdük çalarken ve biz medya kalem oynatırken, 4 Büyükler dışında şampiyon çıkması imkansız ön yargısı üzerinden değil 'Şampiyon Bursa' gerçeğini dikkate alacağız.
Büyük hedeflere büyük düşünenlerle ulaşılır. Ertuğrul Sağlam bu konuda hiç yılmadı. Beşiktaş'tan ayrılırken "Ben bir Türk hocası olarak görevdeyken başka bir hocayla görüşülmesini kabul etmiyorum ve istifa ediyorum" dediğinde "Bu koltuğu bırakmak aptallık" diyenlere en güzel cevabı da dün verdi. Hem Türk antrenörlerin gururu oldu hem de tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA