Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kralın ayak sesleri

Hagi'yi izlemekten büyük keyif alırdım.. Roberto Carlos'u Türkiye'de görmekten ülkem adına büyük gurur duydum. Her starın marka değeri ve sevenlerinin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Ancak Türkiye'nin yıldız kavramına Guti Hernandez'le yeni bir sayfa açması gerek! Valencia havalimanında medyanın ilgisi, El Madrigal Stadı'nda sahadaki duruşu, bir kez daha gösterdi ki ne Hagi, ne Anelka, ne Quaresma, ne de Carlos... Türkiye'ye gelmiş geçmiş en parlak yıldız Guti Hernandez! Siyah-beyazlı yönetim, böyle bir marka değerini iyi pazarlar, Schuster de oynatırsa Beşiktaş'ın maddi ve manevi kazancı büyük olur. Havalimanında medyanın "kral" gibi karşıladığı Guti, sahada 70 dakika protesto edildi. Yanlış okumadınız topu ayağına her aldığında binlerce kişi tarafından ıslıklandı. Sebep kralın, İspanya'nın elitlerinin takımı Real Madrid'in sarışın efsanesi iki yıl önce Villarreal taraftarı için "Palotos" yani "Köylü" demesi. O işin bir başka boyutu... Asil duruşunu bozmayan, profesyonelliğine gölge düşürmeyen büyük bir yıldız izledim.
Büyük oyuncuları yönetmek zordur. Ricardo Quaresma, Guti gibi dünya yıldızlarını getiren Serdal Adalı, umarım nasıl yöneteceğini de planlamıştır.

BU BEŞİKTAŞ'I TERCİH EDERİM
Nihat'ın alkışlarla sahaya çıkıp, alkışlarla uğurlanmasından gurur duydum.
Beşiktaş'ın bundan önceki maçları çok ciddiye alınacak karşılaşmalar değildi. Villarreal sınavı, bu açıdan çok önemliydi. Siyah-beyazlı takım oyun felsefesi ve hücum organizasyonları açısından sınıfı geçti. Bu Beşiktaş'ı geçen sezon oyunu 7 kişiyle savunmada kabul eden anlayış ve takıma, tercih ederim. Oyunu ilerde kurmak büyük risktir. Ve büyük efor ister. Siyah-beyazlı takımın henüz bu felsefeye hazır olmadığını gördük. Defans çok açık veriyor. Ernst'in yerine oynayan Fink gönül bağını da kopartmış gibiydi. Zapotocny Ferrari'yi yadırgadı. Aynı anda defansta 4 farklı oyuncuyu yan yana oynatmanın da bu düzensizlikte payı var. Ersan'dan ilk maçında yıldızlar karşısında iyi oynayıp defansı toparlamasını bekleyemeyiz. Ama İsmail artık savunmada da oynamayı öğrenmeli. Dünün en önemli kazancı Guti kadar kaleci Cenk'in muhteşem şovuyla sahne almasıydı. Hoşgeldin Guti, hoşgeldin Cenk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA