Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Guti ve Necip Uysal...

Büyük hasretle beklediğimiz Spor Toto Süper Ligi'ne dün İzmir'de "merhaba" dedik. İzmir'in Süper Lig'deki eksikliğini, öksüzlüğünü Bucaspor bir nebze olsun giderecek gibi gözüküyor. Çiçeği burnunda takımlarını yalnız bırakmayan ateşli Bucaspor taraftarı kadar Guti'yi, Quaresma'yı canlı izlemek için binlerce Beşiktaş taraftarının tribündeki yerini alması hoş görüntülerdi.
Futbolun cazibesine kapılmış birisi olarak geçtiğimiz hafta Villarreal maçı sonrasında, "Gheorghe Hagi'yi izlemekten büyük keyif alırdım.. Roberto Carlos'u Türkiye'de görmekten ülkem adına büyük gurur duydum. Ancak Türkiye'nin yıldız kavramına Guti Hernandez'le yeni bir sayfa açması gerek! Ne Hagi, ne de Anelka, ne Quaresma, ne de Carlos Türkiye'ye gelmiş geçmiş en parlak yıldız Guti Hernandez!.." diye yazınca birbirine tezat yüzlerce e-mail aldım.

SAHADAKİ LİDERLİK
Tepki gösteren okuyucuların haftalar ilerledikçe ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklarına inanıyorum. Guti, sahada duruşu, pozisyon alışı ve topu kullanışıyla Schuster'in sahadaki liderliğine hazırlanıyor. Henüz uyum sürecini aşmamasına, kondisyon problemini gidermemesine rağmen sahaya ağırlığını koymaya başladı. 15'te Quaresma'nın soldan ortasında kafayı kötü de vursa pozisyonda o vardı. 38'de Nihat ortasında doğru pozisyon alan Guti, topa iyi vuramadı. İlk yarı toplam 3 net pozisyon üreten Beşiktaş'ın 2 pozisyonunda İspanyol yıldız vardı.
İkinci yarı başlar başlamaz 45.14' de Bobo'un golünde 25 metre geriden ara pası atan Guti'ydi. Topsuz alandaki duruşu, Quaresma ve arkadaşlarıyla uyumu, Guti'yi hem Beşiktaş'ın saha içindeki liderliğine hem de Türk futbolunda iz bırakmaya götürüyor.
Dün İspanyol kadar beğendiğim bir isim daha vardı sahada: Necip Uysal. Soyadı "Uysal" ama sahada tam bir savaşçıydı. Orta sahanın önemli bir yükünü aldı. İleri geri çalıştı. 75'te Ediz'in haklı bir kırmızı kartla oyundan atılmasını sağladı.
Bucaspor'un performansına gelince. Ben çok transfer yapan takımlardan iyi futbol ve başarı beklemem. Hep soru işareti koyarım. Ama Buca'yı beklediğimden çok daha iyi bulduğumu itiraf etmeliyim. Oyun anlayışları, yardımlaşmaları çok iyi. Sadece sonucu değiştirecek ayaklara sahip değiller. Ya da kendilerini bu ilk maçta gösteremediler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA