Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Alkışlar Necip'e...

Tayfur Havutçu 31 gündür takımın başında. Beşiktaş bu sürede ne yaptı? Süper Lig'de Kayseri'yi 4-2, Kasımpaşa'yı 1-0 yendi; dün de G.Birliği ile 2-2 berabere kaldı. Can derdinde olan Sivas'a deplasmanda 1-0 yenildi. Türkiye Kupası'nda ilk maçta G.Antep'i 3-0 yenerek final kapısını araladı. Çiçeği burnunda bir teknik adam için başarılı sonuçlar...
Bu Beşiktaş'ta değişimin görünen yüzü. Bir de görünmeyen tarafı var. Takım; başta Schuster olmak üzere selamsızlar mangası gibiydi. Muhabbet yuvasına döndü.
Alman hocanın adalet anlayışına inanmayıp kenara çekilen küskünler geri döndü. Ernst, Rüştü, Nihat, Bobo, Necip hatta Quaresma daha fazla sorumluluk almaya başladı. İbrahim'in ve yabancıların performansı daha da arttı. Tayfur Havutçu'nun en önemli kararlarından biri dizindeki problem nedeniyle enerjisini idareli kullandığı için orta sahayı zafiyete uğratan Aurelio'yu kesmesiydi. Onun yerine hem genç ve dinamik Necip'i, hem de maçları kazandı. G.Birliği maçında da Necip sahanın çalışkan ismiydi. Dün İnönü'ye gelenler muhteşem bir Necip izlediler. Futbol zekasıyla yüreğini birleştirip sahaya yansıtan bir savaşçı gibiydi. Ama dün gece Necip galibiyete yetmedi.
2-0'dan sonra gelen beraberliğin 3 nedeni var. ilki Fernandes ve Nihat'ın yerine aynı anda giren Bobo ve Aurelio'nun beklenen katkıyı yapamaması.

MUSTAFA PEKTEMEK FARKI
İkincisi; takım öndeyken ve forvet Bobo-Almeida ile ikilenmesine rağmen defansın sürekli ileri çıkarak kontrada yakalanması. Tayfur Havutçu'nun 60 dakika iyi tempo yapan takımını sona doğru oyun disiplininden uzaklaşmamaları konusunda uyarması gerekiyor. Üçüncüsü Akyazı, Sakarya, Sarıyer, G.Birliği derken emin adımlarla zirveye yürüyen Mustafa Pektemek'in sahneye çıkması. Genç futbolcuyu takip etmekte fayda var. Genel olarak maç da, Beşiktaş'ın futbolu da eksikleri rağmen bizden geçer not aldı. Ancak özellikle Necip'in futboluna alkışlamak gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA