Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Uygun adım

Carvalhal, Manisa karşısına kadro seçiminde doğru ve şık bir değişiklik yaparak çıktı. Almeida'yı kesip Mustafa Pektemek'le başladı. Carvalhal'ın doğrusu; deplasman maçlarında defans çizgisini biraz geride kuran ve kontrataklarla etkili olmaya çalışan Beşiktaş'ta Almeida'yı topla buluşturma sorunu yaşanıyordu. Portekizli futbolcu ileride topla yeteri kadar buluşamadığı, arkadaşlarından yeteri kadar orta alamadığı için oyunda pasif kalıyordu. Carvalhal'ın Pektemek tercihi önyargılarının esiri değil, doğruların peşinde bir teknik adam olduğunu gösterdi.
Pektemek'in oynatılmasındaki şıklık ise Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Okan Buruk'un canlı izlediği maçta genç yıldıza çok iyi bir performans sergileme fırsatının verilmesi. Devre arası Abdullah Avcı hocaya TRTSpor'daki Basın Tribünü Programı'nda Pektemek'le ilgili sarf ettiği güzel sözleri hatırlattığımda, "Oynadıkça gelişiyor" dedi.

FERNANDES KAZANCI
Sahada iyi ve aklıyla mücadele eden bir Beşiktaş vardı. Ancak beni en çok Fernandes'in yükselen performansı ve dün aldığı sorumluluk etkiledi. Asistleri ve doğru yer tutuşuyla ön plana çıktı. Fernandes'in henüz yüzde 40'nı sahaya yansıttığını düşünüyorum. Yüzde 80'ini izleyince neler olacağını hayal edemiyorum!
Öte yandan Rüştü'ye de formda olduğunun gösterilme şansı verilmesi ve zinde tutulması doğru bir hareketti. Ama beni etkileyen Quaresma çıktıktan sonra ilk kez Rüştü'nün kolunda Beşiktaş'ın kaptanlık pazubandını görmek oldu. İçimde hep bu konuda sessiz kalan ama ağabeylik yapmayı hiç ihmal etmeyen Rüştü'ye haksızlık yapıldığı fikri ve burukluğu vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA