Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

İlk yarıda bitirdi

Kupa çeyrek finallerinde evinde gol yemeden 3-0 gibi farklı skor elde etmek çok büyük aksilik olmazsa 'işi bitirmek' demek. Farklı skor, ilk yarıda oynanan mükemmel futbolun sonucu. Bu yarıdaki F.Bahçe'yi izlerken bir futbol seyircisi olarak keyif almamak mümkün değil. İzleyenler kadar sahadaki F.Bahçeli futbolcuların da aynı hazzı aldıklarını ve büyük keyifle oynadıklarını düşünüyorum. Çünkü sahada arzulu, istekli, agresif ve daha da önemlisi sürekli öne oynayan bir F.Bahçe vardı. Defans hattından en uçtaki Semih'e kadar tüm sarı-lacivertli futbolcular, ilk bölümlerde rakibine oynama şansı ve alanı bırakmadan müthiş bir baskı kurdu. Bu baskıyı devam ettirmek için defansını öne çıkardı ve sürekli kazandığı ikinci toplarla Bursaspor'un tüm etkinliğini yok etti.
Bu yarıda Bursa için söylenebilecek tek pozisyon Sercan'ın sakatlanmadan önce geliştirdiği kontratak pozisyonuydu. Burada Sercan için bir parantez açmak lazım. Çok yetenekli ve kaliteli bir oyuncu. Çok daha büyük aşama kaydetmesini de bekliyorum. Fakat oyun anlayışını ve futbol düşünce yapısını biraz daha yukarıya çıkarması lazım. Getirdiği topta yaptığı işler mükemmel, fakat vermesi gereken final pasını yapmayarak hem kendini sakatladı, hem de takımının belki de kupada ihtiyacı olan deplasman golünü kaçırdı.

SEMİH ŞENTÜRK FARKI
F.Bahçe'ye tekrar döndüğümüzde, Semih, Özer ve Uğur'un getirdiği dinamizmden de bahsetmek gerekiyor. Semih çok iyi bir hedef santrfor. İyi hedef olabilen, asist yapabilen, rakip arkasına çok iyi koşular atabilen ve üstüne de gol yüzdesi çok yüksek bir oyuncu. F.Bahçe'nin bu şekilde baskılı oynadığı maçlarda ne kadar etkili olabileceğini bu karşılaşmada bir kez daha ortaya koydu. Özer, sağ kanadı çok iyi kullanırken, topla içeri kat ettiği veya topsuz ters bölgede sürekli gol bölgesine girip, takımının çoğalmasını sağlayarak F.Bahçe'de eksiklik gibi görünen önemli bir işi başarıyla yaptı. Çünkü hem kanat oynayabilen, hem santrfor oynayabilen, hem de forvet arkası oynayabilen bir oyuncu. Bunun ötesinde ileriye de dripling yeteneğinin yanında topsuz oyunu da iyi oynayabilen bir oyuncu. Bu yüzden F.Bahçe'ye katkısı çok üst seviyede.
Bu kadar istek ve arzuyla oynanan maçta ikinci yarı daha kontrollü geçse de F.Bahçe için büyük bir avantaj yarattığını da net olarak gördük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA