Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Fark tabelada değil

Bugün yine nefeslerimizi tutup ekran karşısında milli heyecan yaşayacağız. Avusturya ile oynayacağımız maçın adı, "Ya herru, ya merru..." Kaybedersek, umutlarımızı 4 yıl sonra filizlenmek üzere çimlere gömeceğiz...
TV8'de cumartesi akşamı Almanya-Kazakistan maçını izlerken gözlerime inanamadım. Alman Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Joachim Löw, ligde açık ara lider olan B. Dortmund takımından tek futbolcuyu ilk 11'e koymamış. Kadroda iki Dortmund'lu var, onlar da yedek kulübesinde. (Bunlardan Götze sadece son 10 dakika forma giyebildi.)
Düşünün, bu olay bizde olsa yer yerinden oynamaz mıydı? Herkes Milli Takım hocasının üzerine çullanmaz mıydı? Diyelim ki, Galatasaray açık ara lider, şampiyonluğa koşuyor. Milillerin başında da Fatih Terim var. Ve Terim, önemi ne olursa olsun, Avrupa Şampiyonası eleme maçında Galatasaray'dan kimseyi oynatmıyor. Önce Cimbomlular isyan ederdi, "Vay sen bizim takımdan nasıl adam almazsın?
Sen kimsin de bizi beğenmiyorsun?" Sonra diğer 'büyükler' isyan bayrağını açardı: "Fatih Hoca, Galatasaray'ı resmen kolluyor. Sakatlanmasın, yorulmasınlar diye onların takımından kimseyi oynatmıyor..." Yani ne İsa'ya ne Musa'ya yaranırdı Fatih Hoca...
Almanya'da ise bu konu hiç gündeme taşınmadı.
Sanırım, son maçta 3 gol yediğimiz rakibimizle aramızdaki sadece 'tabela farkı' değil. Anlatabiliyor muyum?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA