Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Öyle bir hesap ki...

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde hesaplar karıştıkça izleyicinin de kafası karışıyor. Hukukçu okurumuz Murat İçli dizide rastladığı tuhaflıkları mercek altına almış:
"Yüksel Bey, bizim senaristler bazen matematiği bile unutuyorlar. Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide bizim Carolin kocasını dolandırarak bankadan 30 bin lira kredi aldırdı. Ekber ile kırıştılar ve yarısını Ekber, yarısını ithal gelin aldı. Dövüş esnasında düşen çantadaki paraları da Carolin topladı.
Yani olsa olsa Carolin'in en fazla 30 bin lira parası oldu. Ancak ne ilginç ki, bankadaki gizli kasasından sadece bir miktar para alarak ev ihalesine girdi. İhalede tam 45 bin lira teklif etti. Ne bereketli para değil mi? 30 bin lira nereden bakarsan 100-150 bin olmuş. Tam Aref'lik bir gösteri yani!
Daha komiği ne biliyor musunuz? Ev ipotek edilerek alınan kredi 30 bin lira ve bu kredi için evin yarısı ipotek edildi. Diğer yarısı zaten Cemile'nin olduğu için o bölüme ait paranın icra yolu ile alınması mümkün değildir. Ev 50 bin liraya satıldı. Bunun yarısı zaten Cemile'nin hissesi. Yani satış sonrası bu paranın 25 bin lirası Cemile'ye ödenir. Yani Cemile, evini kızı aracılığı ile geri aldı. Üstelik tüm hisseyi aldı ve cebine 25 bin lira da para girdi. Banka 30 bin lira vermişti, buna karşılık satıştan masraflar hariç 25 bin lira tahsil etti. Yani alacağını tam olarak alamadı. Su içinde en az 12 bin lira alacağı kaldı. Bu takdirde hisseli bile olmayan Ali'nin kendi evi için nedense banka hiçbir işlem yapmıyor. Yahu sen verdiğin parayı bile tahsil edemedin, neden Ali'nin kendi evinin üzerine haciz uygulamıyorsun?
Gariban Cemile senaristlerin kurbanı anladık da, bankanın da hasmı Cemile mi yoksa?
Ali'ye neden kıyak yapıyorlar ve kalan paranın üzerine su içiyorlar?
İşim hukuk olunca tadilatlı ve diğer eve göre çok lüks Ali'nin tam hisseli evi yerine, diğer hisseli evin satılmasına çok gülmüştüm. Son bölümü hukuk gözüyle Kemal Sunal filmi kıvamında izledim. Yahu ipotek olsun olmasın ortada bir kredi borcu var. Bu takdirde Ali'nin kendi evine neden haciz gelmiyor? Üstelik hisseli evi satmak uzun bir yasal işlemdir.
Dediğim gibi, konuyu bilince çok komik ve garip oluyor. Ancak bence asıl önemlisi saygı. İşine ve seyirciye saygı. Bu özensizlik bence saygısızlıktır. Esen kalınız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA