Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hava kurşun gibi ağır

Vallahi içinden kurşun geçmeyen final yok gibi... Geçen hafta Ezel ve Hanımın Çiftliği final, Arka Sokaklar, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Muhteşem Yüzyıl sezon finali yaptı. Hepsinde de oluk gibi kan aktı. (Kurtlar Vadisi'ni saymıyorum tabii.)
Senaristler, kesmece karpuz satan semt manavı gibi bağırıyor: "Kan çıkmazsa para yok ablaaaa!"
Her yıl bu tarihlerde yazdığım cümleleri tekrarlama zamanıdır: "Şimdi kurşun içeride. Kimin ölüp kimin kalacağını, yapımcı ile oyuncu arasında sözleşme üzerinden yapılacak pazarlık belirleyecek. Çok para isteyen ölür, uzlaşan yaşar!"
Bu yazı hazırlanırken henüz Muhteşem Yüzyıl'ın sezon finali başlamamıştı.
Fragmanlarından anladığım kadarıyla onda da bir hayli aksiyon var. Ama bu dizinin sezon finalinde "Acaba kim ölecek, kim kalacak?" diye meraklanma olasılığı yok. Zira senaryoyu Meral Okay'dan yıllar önce tarih yazmış!
Sezonun en kanlı canlı finallerinden biri de Öyle Bir Geçer Zaman ki'de yaşandı. Ali Kaptan bu kez de 'bodoslama' düğüne daldı. Kaptanımız, Balıkçı'yı vurdu, Ali'nin annesi Hasefe de oğlunu...
Şimdi orta yerde iki ağır yaralı var. Yaklaşık bir buçuk ay boyunca öylece can çekişecekler. Tahminim; Ali kalır, Balıkçı ölür. Aksi halde dizide dram biter. Bir de Erkan Petekkaya'yı formunun zirvesinde öldüren senarist, ekmek teknesine tükürür!
Ve son bir tahmin: Yapımcıların yeni sezon gözdesi Soner'i (Mete Horozoğlu) o yardımcı karakterde uzun süre tutamazlar gibi geliyor bana...
Hazır sezon finalleri yaşanırken, küçük bir hatırlatma... Malum; diziler, kaldığı sahneden başlayacak. Seyirci geçen yıllarda olduğu gibi aniden bronzlaşan tenler görmek istemiyor. (Bkz: 3 yıl önceki Aşk-ı Memnu'nun sera sahnesi. Kıvanç ile Beren seraya peynir gibi girip kömür gibi çıkmışlardı!) Diyeceğim o ki; seyirciye saygısı olan oyuncu, bu yazı fedakarlık yapıp gölgede geçirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA