Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Orada kimse var mı?

Ne güzel bir geceydi... atv-a Haber-Turkuvaz Radyo ortak yayınıyla Somali için yürekler şaha kalktı. Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, zengini, fakiri, kadını, erkeği, çoluk çocuğu nasıl da buluştuk insanlık paydasında? Afrika'daki aç kardeşleri için kumbarasındaki 20 lirayı gönderen Alican nasıl da ürpertti tüylerimizi?
Haftalar öncesinden "Yok mu bir yardım gecesi düzenleyecek televizyon kanalı?" diye bu köşede vicdanları dürttüğüm gün hayal ettiğim tablo işte buydu.
Somali'ye yardım, aslında bir vesileydi. Bu ülkenin insanlarının, aynı amaç uğruna bir anda nasıl kenetlendiğini göstermek için bir vesile... Bugün böyle vesilelere öyle çok ihtiyacımız var ki...
Şimdi sırada 'Mehmetçikler Ölmesin' gecesi var. Eminim, bu hayalim de gerçekleşecek. Bu ülkenin yüce gönüllü insanları; aslan gibi delikanlıların, hayatlarının baharında toprak olmasının önüne geçmek için yine tek yürek olacaklar.
Silahlı Kuvvetler için para toplanmasının bizi dünyaya karşı küçük düşüreceğinden mi kaygılısınız? Ya da organizasyonu fazla militarist mi buldunuz? Kolayı var: Kampanyayı 'Şehit Ailelerine Yardım Gecesi'ne dö-nüştürürüz. İki yıl önce şehit babasının cenaze törenine, ayakkabısı olmadığı için çıplak ayakla gelen Güneş bebeği ne çabuk unuttunuz? Şehitlerin al bayrak asılı evlerinin nasıl derme çatma, nasıl mezbelelik gibi olduğunu fark etmediniz mi? Yetiştirdiği tek oğlunu bu vatana şehit veren fakir ana babanın tören bittikten sonra ne yapacaklarını düşündünüz mü hiç?
Ya gazilerimiz? Bu vatan için kolunu, bacağını, gözünü feda edenlere uzuvlarını geri verme şansımız yok. Ama 'onları düşündüğümüzü' gösterme fırsatımız var. Öyleyse daha fazla oyalanmayalım.
Somali için yaptığım çağrıyı bu kez bir başka hayırlı iş için yapıyorum:
'Yok mu bu memlekette Mehmetçiğe ve ailelerine yardım gecesi düzenleyecek bir televizyon kanalı?'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA