Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir 'giydirme' meselesi

Yıllar önce yakın koruması, abdest alan rahmetli Necmettin Erbakan'ın çoraplarını ve ayakkabılarını giydirince olay olmuştu. Gazetelerde o fotoğraf çarşaf çarşaf yayınlanmış; bu durum görgüsüzlük ve nezaketsizlik olarak yorumlanmıştı.
Benzer bir olay geçen gün Bursa'da yaşandı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evi'ni ziyaret etti. Çocuk evinde incelemelerde bulunan Arınç, girişte ayakkabılarını çıkarıp içeri girerken; Vali Şahabettin Harput'a, görevli kadının galoş giydirmesi yadırgandı.
Herkes meseleyi 'protokol' yönünden değerlendirirken, benim dikkat çekeceğim nokta, işin 'ayrımcılık' tarafı...
Belli ki Valimiz, bir kadının, önünde eğilip ayaklarıyla ilgilenmesini son derece doğal bir davranış olarak görüyor. Hani, kazak erkeklik, maçoluk, reislik göstergesidir ya hanımına ayak yıkatmak... Görünen o ki, Valimiz bu konuda herhangi bir yeise kapılmamış. Uzatmış ayaklarını, görevli kadın da giydirmiş! Peki kime giydirememişler? TBMM Eski Başkanı, iktidarın iki numaralı ismi Bülent Arınç'a... Arınç, görevli kadına fırsat vermeden, hemen kendisi çıkarıvermiş ayakkabılarını ve girivermiş çocuk evinden içeri... Arınç, bir kadının 'ayaklarına hizmet etmesini' istememiş, bundan rahatsızlık duymuş belli ki...
Hep söylediğim gibi; şiir yazan, şiir seven, şiir okuyan adamdan insanlığa asla zarar gelmez...
Belli ki Arınç'ın nahif, centilmen kişiliğinde yetiştirilme tarzı kadar, 'mısraların' da payı büyük...
Gelelim asıl meseleye: Görevli kadın kendi rızasıyla mı devlet büyüklerine galoş giydirmeye kalktı, yoksa birileri onu bu hizmet için görevlendirdi mi? Eğer bu girişimi kişisel ise ve devletine duyduğu saygıdan kaynaklanıyorsa, bir nebze mazur görülebilir.
Yok eğer birileri o görevliye, "Devlet büyüklerinin önünde yere kapaklanıp, onların ayağına galoş geçireceksin" demişse, sorun büyük demektir. Her iki durumda da kadın derneklerinin ayağa kalkması gerekir. Bugün cuma... Feminist derneklerden tık yok. Umarım bu yazı size ulaşana dek, 'giydirme' meselesinin vahametini kavramış olurlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA