Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yardımın en 'şık' olanı

Bravo Başkan Ahmet Misbah Demircan, bravo Beyoğlu Belediyesi, bravo omuz veren tüm kuruluşlar...
Salı gecesi Show TV Ana Haber Bülteni'nde izledim. Beyoğlu Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için 'Sosyal Market' uygulaması başlatmış. Belediye tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine kredi kartı gibi hazırlanan özel kartlar veriliyormuş. Bu kartlarla Sosyal Market'e giren vatandaşlar, onurları kırılmadan, eziyet çekmeden ihtiyaç duydukları her şeyi para ödemeksizin bu marketin raflarından temin edebiliyorlarmış.
İşte 'yardım' dediğiniz böyle olur. Umarım bu uygulama yaygınlaşır da, kamyon üzerinden fırlatılan erzağı kapışırken birbirini ezenlere verdiğimiz eziyet son bulur. Biz de bu utanç manzarasından tez zamanda kurtuluruz. Üstelik muhtaç vatandaş da eline tutuşturulan erzak paketine mahkum olmaktan kurtulur. İhtiyacı neyse, gidip marketten onu alır. Utanmadan, sıkılmadan, itilip kakılmadan...
Haberde bir anne şöyle diyordu: "Normal markete gittiğimizde herkes her şeyi alıyordu.
Biz de sadece seyrediyorduk. Şimdi aynı keyfi yaşayacağız." Bir diğer anne konuşuyordu mikrofona mutlulukla:
"Çocuklar ekmeğin üzerine sürülen o çikolatalı şeylere yutkunarak bakıyordu. Şimdi onlardan alacağım çocuklarıma..."
Sosyal markete bedava mal gönderen firmalar bunu vergiden düşebiliyormuş. E hadi o zaman, daha ne bekliyorsunuz? O annelerin gözündeki mutluluk ışığını görmeye değmez mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA