Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Maraba Televole!

Yıllar önce bir muhabir, ünlü futbolcu Diego Maradona'ya 'Merhaba Televole' dedirtmeye çalışmış, bu görüntü yıllarca Televole programının jeneriğini süsleyip hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline gelmişti
Bir yabancıya yarım yamalak Türkçe konuşturmak her nedense vazgeçilmez eğlencemiz. Sanki hepimiz İngilizce'yi, Almanca'yı, Fransızca'yı kusursuz konuşabiliyormuşuz gibi...
Yahu bırakın yabancı dili, Türkçe'yi kaçımız doğru dürüst konuşabiliyor ki? Ama olsun. Elin turisti, Türkçe'yi kırıp dökecek, biz de ekran karşısında buna güleceğiz... Sanki buna mecburuz..
Son uygulama Türk Hava Yolları'nın televizyon reklamında karşımıza çıktı. Hele çekimin kamera arkası görüntüleri, işkence odası gibiydi.
Dünyaca ünlü Barcelona'lı futbolcular, yeşil sahada en güçlü rakiplerinden görmedikleri eziyeti, bu reklamın çekimi sırasında gördüler.
Birbirinden çetrefilli Türkçe cümleleri telaffuz edebilmek için kan ter içinde kalan dünya starlarına, travmayı atlatabilmeleri için teknik direktörleri Guardiola kaç gün izin verdi acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA