Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Doktor reçeteli sahte bal

Aman ki ne aman.... TRT Okul kanalında çocuklara uygulamalı bomba tarifi verildiği haberi henüz internet sayfalarından silinmemişken; bu kez de Kanal 7 ekranlarında EVDE NASIL HİLELİ BAL ÜRETİLECEĞİ uygulamalı olarak anlatıldı. Seyredenler epeydir tiryakisi oldu. Ben de bu köşede birkaç kez kendisinden söz etmiştim.
Kanal 7'nin sağlık programını sunan Dr. Feridun Kunak'ın ismi çoktan 'Bizim Doktor Öz'e çıktı bile. (Diğeri de bizim ama Amerikalılar daha fazla sahip çıkıyor ne yazık ki!)

ŞOVA ÇOK YATKIN
Doktor Kunak, iyi bir hekim olmasının yanı sıra usta stand up'çılara taş çıkartacak derecede şova yatkın bir kişilik. Bu nedenle sağlık konularında bilgi edinmek yerine, gülüp eğlenmek isteyenler tarafından daha çok tercih ediliyor. Adı medyada anıldıkça da programını daha çok talk show'a dönüştürüyor.
Zaten bu reyting virüsü böyle bir şeydir. Adamın nefes borusuna, kalp kapakçığına, vicdan kulakçığına bir kere yerleşmeye görsün; doktor doktorluğunu, gazeteci gazeteciliğini, avukat avukatlığını unutup 'televizyon karakterine' dönüşür. Önemli olan da iş 'medya maymunluğuna' dönüşmeden frene basabilmektir.
Neyse, konuyu fazla dağıttım, sadede geleyim:

"GERÇEĞİNDEN LEZZETLİ" (!)
Efendim, Doktor Kunak, piyasadaki sahte balları anlatırken, bu balların nasıl üretildiğini de gösterdi. Başladı uygulamalı olarak anlatmaya: "Önce bir tatlı kaşığı bal alıyoruz, sonra şu kadar glikoz, bu kadar mısır şurubu, şeker..." (Ayrıntıya girip aynı hatayı tekrarlamak istemediğim için üstü kapalı geçiyorum) Bu arada karışımdan bir parmak alan programın hanım sunucusu ağzını şapırdata şapırdata sahte balı övmesin mi?
"Vallahi gerçeğinden çok daha lezzetli, mmmhhh!.."
Bitti mi? Bitmedi... Doktorumuz, bala karıştırılan maddelerin de insan sağlığına zararlı olmadığını ilginç bir örnekle anlattı:
"Bu glikozu da fazla kötülüyorlar. Öyle zehirli mehirli de değildir bu... Ben mesela bu yaptığım baldan karıma bol bol yediriyorum. Hani bir an önce gitsin diye..."
Söz meclisten dışarı; lafım Doktor Kunak'a değil. Ama bu aralar televizyonda kerameti kendinden menkul birtakım kişiler çıkıp insanlara habire şifalı reçeteler sunuyor. Acaba diyorum, Sağlık Bakanlığı sahte baldan önce sahte sağlık programlarının mı peşine düşmeli ne?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA