Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şimdi de Emre

Galatasaraylı Melo'nun takım arkadaşı Riera'yı soyunma odasına kilitleyip dakikalarca yumruklamasının ardından bunun bir kamu davası olarak hukuki takibatının yapılması gerektiğini savunmuştum.
Gerekçem; Riera'nın 'misafirimiz' olması hasebiyle ona uygulanan şiddetin, aslında Türk konukseverliğine ve bu ülkede yaşayan yabancıların güvenliğine yönelik, 'imaj zedeleyici' bir eylem olmasıydı.
Şimdi aynı suç duyurusunu Fenerbahçeli Emre Belözoğlu için yapıyorum. Trabzonspor'da forma giyen siyahi oyuncu Zokora'ya 'Pis zenci' dediğini kendisi de kabul ettiğine göre, bu olay da öyle kulübün kestiği para cezasıyla filan geçiştirilemez.
Demokrasiye kast eden koca koca paşaların bile günü gelip yargı önüne çıkarıldığı, hukuk ve demokrasi bilincinin yeniden şekillendiği bu yeni düzende futbolun da kendine çeki düzen verme zamanı gelmiştir.
Adına ve giydiği formanın rengine bakılmaksızın, yasaları çiğneyen her futbolcunun hem adalet terazisinde, hem kamu vicdanında tartılması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA