Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gerçek Süper Final

Önceki gün Akatlar Kültür Merkezi'ndeki birkaç yüz kişilik şanslı azınlıktan olduğum için şükrettim. Halit Kıvanç ustamızın onurlandırıldığı Ustalara Saygı Gecesi'nde kahkahalar hıçkırıklara karıştı. Eğer bu organizasyon bir televizyon kanalından canlı yayınlansaydı, reytinglerde kesinlikle ilk üçe girerdi.
Sunay Akın yine yaptı yapacağını... Pele'nin kendisiyle röportaj yapan ilk gazeteci olan Halit Kıvanç'a imzalayıp verdiği ve Halit Ağabey'in de Oyuncak Müzesi'ne bağışladığı topu getirdi yanında. Ve dedi ki, "Bu topla o dünya kupasından bu yana kimse oynamadı. Şimdi ilk kez burada oynayacağız..."
Düşünebiliyor musunuz; bir tarafta Uğur Dündar, bir tarafta Müjdat Gezen, hakem Sunay Akın ve, ve... Anlatan Halit Kıvanç... Ben 'Süper Final' diye işte buna derim.

HAFTAYA UZAR MI?
Ali-Aysun Kocatepe çiftinin şarkıları bu duygu sağanağına harika bir fon oluşturdu. Aydın Boysan ağabeyimizin sahnede yaptığı konuşmada son cümle olarak söylediği 'Gençliğinin kıymetini bil Halit' sözü herkesi kahkahaya boğdu. Hepimiz Halit Kıvanç efsanesini birkaç cümle içine sığdırabilmek gibi 'imkansız' bir görevi yerine getirmeye çalıştık. Halit Ağabey konuşmayı sever. Bazen öyle uzun konuşur ki, o sahnedeyken teknolojik sıçramalar yaşanır, çağ değişir. Bir keresinde sahneye kablolu mikrofonla çıkıp telsiz mikrofonla inmişti, anlayın artık...
Final konuşmasını yapmak için sahneye geldiğinde ise Ustalara Saygı Gecesi'nin 'Ustalara Saygı Haftası'na dönüşmesinden endişe ettim. Ama topu yine ters köşeye bıraktı. Kısacık konuştu.
Evet, Halit Ağabey çok konuşur. Ama ben bugüne dek hiç 'boş' konuştuğuna şahit olmadım.

'VEFA'NIN LUNAPARKI
Günlerden 23 Nisan'dı... Çocukluğumdan beri TRT'nin 23 Nisan Şenlikleri'ni hep onun sunumuyla izlemiştim. Ve yine onun deyişiyle 'manevi oğlu' olarak, bir 23 Nisan'ı 'Vefa'nın lunaparkında' beraber kutlamak bana nasıl iyi geldi anlatamam...
Son tebrik, bu harika geceleri düzenleyip ustalara saygımızı cenaze törenlerinde değil, onlar yaşarken gözlerinin içine baka baka ifade etme fırsatı veren Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve organizasyonun yaratıcısı değerli meslektaşım Faruk Şüyün'a... Benim yüreğimden de size kocaman bir 'vefa plaketi' koptu. Gönül müzenizin raflarına kabul buyurun lütfen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA