Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Utandıran detay

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol topuna attığı kafa, yılın en sempatik protokol görüntülerinden biriydi. Benzer bir eylemi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de bekliyordum. Nerede mi? Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda...
Acaba, Cumhurbaşkanımız kendi adına düzenlenen bisiklet turunun gösteri etabı öncesinde birkaç metre pedal çevirseydi hem turun, hem Türkiye'nin tanıtımı için iyi olmaz mıydı?
Bir de detay: Bisikletçiler Turgutreis'e girerken, içlerinden biri, kaldırımdan gitmeyi tercih etti. (Eğer tahdit işareti yoksa yarışçılar kaldırımları da kullanabiliyor.) Ancak kaldırımın yüksekliği giderek arttı, 25 santime kadar ulaştı. Sonunda Yaradan'a sığınıp sıçradı ve güçlükle yola inebildi.
Eminim o sıralarda dağ bisikleti tercih etmediği için pişman olmuştu!..
Diyeceğim o ki, bir ülkenin medeniyet seviyesi, kaldırımlarının yüksekliği ile ters orantılıdır. Bizde otomobil park edilmesin diye kaldırımları zorunlu olarak Çin Seddi ebatlarında yaparlar. Umarım, turu Eurosport'tan izleyen yabancılar bu detayı görmemişlerdir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA