Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çay, simit ve deniz

HANİ kendim planlasam, ancak bu kadarı olurdu. Hayatta en sevdiklerimden çay, simit ve Boğaz'da deniz keyfi bir aradaydı...
Üstelik sımsıcak bir sohbetle de taçlanınca; değmeyin keyfime... Ömer Öztürk, TRT Türk ekranlarında harika bir sohbet programı sunuyor.
Ne zamandır, "Katılsam da, olayı bir de yerinde incelesem" deyip duruyordum.
Nihayet geçenlerde kısmet oldu. Yayını da geçen hafta sonu gerçekleşti.
Vapurda Çay Simit Sohbet adlı programı, İstanbul'un simgesi şehir hatları vapurlarında gerçekleştiriliyor.
Vapur, Boğaz'ın lacivert sularında nazlı nazlı sefer eylerken, biz de sunucu Ömer Öztürk ve vapur sakinleri arasından rastgele seçilen iki yolcuyla beraber sohbete daldık. Bu sefer bizlere iki üniversite öğrencisi hanım kızımız eşlik etti. İçlerinden biri de Radyo Televizyon Bölümü öğrencisi olunca, sektör üzerine yaptığımız sohbet (ve hatta dedikodu) iyice renkleniverdi.
Vapur yolculukları, çocukluğumun vazgeçilmeziydi. Marmara Adası'na sefer yapan Ayvalık ve Gemlik gemilerinin personeli, beni ismimle çağırır olmuşlardı. Yolculuğu kimi gün kaptan köşkünde, kimi gün en alttaki küçükbaş hayvanların bulunduğu ağıl bölümünde tamamlardım.
Üniversite yıllarında da en romantik aşkların filizlendiği mekan, hep birlikte çıktığımız Büyükada yolculukları esnasındaki vapur güverteleriydi.
Üşümesi muhtemel kızların sırtına vermek için yanımda her zaman bir ceket ya da hırka bulundururdum!
Şimdi her yaz başında gerçekleştirdiğim minik deniz yolculuğuma hazırlanıyorum. Kısmetse, iki hafta sonra cumartesi günü Şehir Hatları'nın vapuruyla Eminönü'nden kalkıp tüm Boğaz iskelelerini dolaşan Uzun Boğaz Turu'nda olacağım.
Bekleyin martılar, en çıtır simitleriniz geliyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA