Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu oyunları yasaklayın!

Yine ABD, yine okul baskını, yine vahşet... Amerika bir kez daha masum çocukların katledilmesine ağlıyor.
Bu köşenin yayınlanmaya başladığı ilk günlerden beri yazıyorum:
Şiddet içeren bilgisayar oyunları; vahşi, sadist, duygusuz bir nesil yetiştiriyor...
Mahallenizdeki internet kafenin kapısından şöyle bir kafanızı uzatıp içeri bakın...
Gözlerini kan, ruhlarını hırs bürümüş çocuklar göreceksiniz. Gözleri, ekrandaki namlunun ucunda... Ateş edip duruyorlar. Her bir yana kan sıçrıyor. Can alıyorlar ama hanelerine puan diye yazılıyor. Kahramanları için silah seçiyorlar. Hangi silah dakikada kaç mermi atıyor; ezbere biliyorlar. Katlediyorlar, katlediyorlar, katlediyorlar...

NİYE HEP ABD'DE OLUYOR?
Peki bu oyunlar tüm dünyadaki çocuklar tarafından oynanırken, neden sadece ABD'de okul baskınları oluyor?
Çünkü ABD, kişisel silahlanmanın anavatanı. Ta kovboylar döneminden beri...
Marketten çikolata alır gibi silah dükkanından 45'lik Magnum alabiliyorsunuz.
27 kişiyi öldüren delikanlı da annesinin evde yaptığı 'koleksiyondan' seçmiş silahları... Dünyanın en öldürücü silahlarının -ki biri suikast tabancası olarak kullanılıyormuş sıradan bir ev kadının evinde işi ne?
Silah, işte bu kadar ruhuna işlemiş Amerikalı'nın. Yıllardır evde, internet kafede sanal silahla adam öldüren çocuk da 20 yaşına geldiğinde kafası bozulunca iki tabanca, bir tüfekle dalmış sınıfa... Sanmış ki kurşunları bitince 'game over' olacak... Olmayınca, sıkmış kafasına son kurşunu...

HABER DE OYUN GİBİ
Dikkat edin; ABD televizyonları okul baskını haberini verirken de âdeta bilgisayar oyunu gibi animasyonlardan yararlandı.
Bu yeni dünyada genç beyinler, artık sanal gerçeklik ile gerçek gerçeklik arasındaki sınırda zig zag yapıp duruyor.
5 yaşında bilgisayar başında edindikleri 'can alma' tecrübesini ilk fırsatta 'hayata geçirmekte' sakınca görmüyorlar. Vicdanları megabit'ten ibaret kalmış, öldürmenin anlamı onlar için 'bonus kazanmak' olmuş.
Basıyorlar tetiğe... Bir daha... Bir daha...
Hayatta hiçbir zaman yasağın, sansürün yanında olmadım ama bu kez bir şeyin 'mutlaka' yasaklanması taraftarıyım. Şiddet içeren bilgisayar oyunlarının...
Unutmayın Hitler; 1930'lu yılların başında Alman çocukların beynini savaş ile yıkamak için oyuncak fabrikalarına bol bol kurşun asker, top, tüfek, savaş uçağı oyuncakları üretmeleri için emir vermişti.
Sonunda ne oldu? Gözlerini kan bürümüş genç SS tugayları; dünyayı kana buladı.
Bugün Hitler bir değil, bin tane...
İçinde kan gövdeyi götüren bilgisayar oyunları üretilmesi emrini de silah tüccarları vermiş olmasın sakın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA