Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaşamama yardım edin!

Kitap, tam da sevgili Savaş Ay'ın o adı batasıca hastalık yüzünden aramızdan ayrıldığı gün elime geçti. İsmi; Yaşamama Yardım Edin'... Lori Hope'un kaleme aldığı kitabın kapağındaki alt başlıkta ise 'Kanserli kişilerin bilmenizi istedikleri 20 şey' yazıyordu.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK
Kitabın yazarı Lori Hope, bizzat bu süreci yaşayanlardan... Kanserle savaşını kazandıktan sonra yüzlerce kanser hastasına ve yakınlarına sorduğu soruların ardından bu kitabı yazmış.
Sonunda 21 ana başlıkta çevre desteğinin, kanserli insanın hayat kalitesine ne kadar katkı yapabileceğini ortaya çıkarmış. Zira bilimsel araştırmaların da söylediği çok net bir gerçek var: Kanser sürecini yaşayan insanların, çevrelerinden alacakları destek, onların yaşam kalitesine çok büyük katkı sağlıyor. Hatta tıbbi tedaviye destek olarak yaşam süresini bile uzatıyor.
Kitabın Türkiye'deki onkoloji kliniklerinde ücretsiz olarak dağıtılmasını sağlayan da, tıpkı yazar Hope gibi 'damdan düşen' biri. 24 yıllık eşini, kanserle 4.5 yıllık savaşından sonra kaybeden Anadolu Isuzu Otomotiv San. Tic. A.Ş.'nin Genel Müdürü Tuğrul Arıkan... Varlık Yayınları tarafından Türkçe'leştirilerek basılan 3 bin kitabın ilk etapta 1500 adedi, ilgili hastanelerin onkoloji servislerinde kanser hastaları ve yakınlarına ücretsiz olarak dağıtılacak. Kalanı da, tüm geliri Kanser Vakfı'na bırakılmak üzere satışa sunulacak.

ASİSTANLIK YAPILMALI
Kanserle mücadelede tıbbi olanakların sonuna kadar kullanılması tabii ki çok gerekli. Ama aynı zamanda hastaların manevi desteğe de sonsuz ihtiyaçları var. Bu bağlamda kitap, hasta yakınları için bir 'rehber' olma özelliği taşıyor.
Türkiye'de 400 bin kanser hastası var. Ancak onkoloji servislerinde çalışan doktor sayısı sadece 1000... Bu durumda hasta yakınlarına kaçınılmaz olarak 'asistanlık' görevi düşüyor.
Yaşamama Yardım Edin; hasta yakını olup da, ona nasıl yardımcı olacağını bilemeyenler için tam bir başucu kitabı.
Ben de zaman zaman yaptığım gibi köşemi bir 'duyuru panosu' olarak kullanıp elim erdiğince bu harika hizmetten okurlarımı haberdar etmek istedim.
Allah, hastalıklarla mücadele edenlere acil şifa, yakınlarına sabır ve kuvvet versi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA