Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sevgi yerine 'Like'

Bir akrabamızın 12 yaşındaki kızı, Facebook hesabında 'Çok üzgünüm. Beni kaç kişi seviyor?' diye yazınca; eşim de, ben de fena olduk. Hemen onun moralini yükseltecek mesajlar döşenmeye başladık.
Aslında sosyal medya, hepimizi 'sanal' bir yarışın içine soktu. Artık ne kadar sevildiğimizi bile 'tık'lanma' ve 'beğenme' sayısı ile ölçer olduk. Eğer bir paylaşımımız yeterince 'like' edilmiyorsa, moralimiz bozuluyor. Çocuklarımız zaten eğitim sistemimizin çarpıklığı nedeniyle yarış atı gibi bir okul rekabetinin içinde büyüyor.
Şimdilerde tüketim toplumu yaratma güdüsüyle yapılan kampanyalardan etkilenip üzerlerindeki markaları da yarıştırır oldular.
Artık televizyon reklamlarındaki koca koca otomobiller bile 'tutturması' için çocuklara pazarlanır oldu. Durum böyle olunca, çocuklarımız içine içine çökmeye başladı.
Sevilip sevilmediğini bile Facebook'ta test etmeye yönelen bu yeni nesil, doğrusu beni çok kaygılandırıyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA