Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bitmeyen korku filmi

Kırmızı ışıkları mesken tutan ve vatandaşı canından bezdiren 'cam silici terörünün' son kurbanı Kanaltürk Ana Haber Spikeri Ekin Olcayto oldu. Hanım spiker, bülteni bitirip evine doğru yola çıktığında Mecidiyeköy'deki ışıklarda yeşilin yanmasını beklemeye başladı. O sırada sözde cam silmek için otomobiline üşüşen kalabalık bir grubun önce sözlü, sonra şiddet içeren fiziki saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden darp edilen Olcayto, ölümden döndü.
Bu memlekette gelin arabasının önünü kesmek isteyen çapulcular, koca ciplere takla attırdı. Kırmızı ışıkta buji ile cam kırıp çantasını aldıkları kadını yüzünden yaraladılar. Çoğu uyuşturucu hap ve tiner kullanan bu başıboş güruh, koca İstanbul'un yollarını adeta haraca bağladı. Neredeyse her hafta bu ve benzeri bir haber, gazetelere ve televizyonların haber bültenlerine yansıyor. Haber yapmak yetmedi, en sonunda bir haber spikeri bire bir bu terörün 'haberi' oldu.
Anlamadığım şu: İstanbul'un neredeyse her kavşağı MOBESE denilen güvenlik kameraları ile izlenirken, o kavşaklarda 'cam silicilerin' kümelendiği tespit edilip bu tacizler 'anında' emniyetin izleme merkezlerine intikal ederken niye müdahale edilmiyor? İstanbul'un göbeğinde, Mecidiyeköy gibi her gün yüzbinlerce insanın gelip geçtiği bir noktada bir kadın dakikalarca şiddet ve tacize uğrarken, emniyet birimleri nerede? Camını sildirmediği ya da haraç vermediği için daha kaç kişi canından, malından, namusundan olacak?
Hollywood; 'Yok Edici', 'Silici', 'Zaman Bükücü' gibi anti-kahramanların aksiyon filmleri ile iki haftalığına büyük gişe hasılatları elde ediyor. Bizde ise 'Cam Silici' filmi yıllardır vizyondan inmemesine rağmen yetkililer nezdinde dönüp bakan yok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA