Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Limuzin istemem, aşk isterim

Paris'te sokaklarda yaptığı müzikle ünlenen Fransız şarkıcı ZAZ, Cumartesi akşamı Akbank Caz Festivali kapsamında İstanbul'da bir konser verdi.
Paris'in havasını taşıyan, efsanevi Edith Piaf'ın sesini anımsatan bu kıpır kıpır Fransız müzisyeni izleyen şanslılardan biriydim.
Şanslı diyorum çünkü biletler satışa çıktıktan bir saat sonra tükenmişti.
Gelelim konsere...
Fransız okullarının minikleri dahil her yaş grubundan izleyici vardı.
Çizgili çorapları ve basit siyah bir elbiseyle sahneye çıkan şarkıcı; sahnede neredeyse ayak basmadık yer bırakmadı.

TÜRKÇE'DE ZORLANDI
İzleyici ile iletişim kurmak için sahnenin tabanına Türkçe metinlerin yazılı olduğu not kağıtları yapıştırmıştı. Türkçe'yi telaffuzda çok zorlandı ama çabaladı. Sempatik hareketleri ile dikkat çekti.
Ve bir şarkısında sahneden atlayıp seyircinin arasına karıştığında, salon da ayaklandı. O andan itibaren de kimse oturmadı. Herkes sahnenin önüne yığıldı.
ZAZ, Je Veux şarkısında "Chanel'den mücevher istemem... Bir limuzin versen bana, ne yaparım onunla ki? Uşaklar teklif etsen bana, ne yaparım onlarla? Neufchatel'de bir malikane, bana göre değil... Eyfel Kulesi'ni teklif etsen, ne yaparım onunla? diyor ve şöyle devam ediyor; Aşk isterim, eğlence, iyi huy.. Beni mutlu edecek olan paran değildir... Ölürken, kalhuy.. bimde bir el olsun istiyorum...
Söylemek kolay da uygulamak zor.
ZAZ'la birlikte Je Veux'yü söylerken, hatta bir kez daha söylesin diye tempo tutarken, acaba bizler ne istediğimizi biliyor muyduk?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA