Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

O laboratuvar 900 bin TL ceza ile kurtuldu!

İzmir'in köklü ailelerinden İbrahim- Şebnem Kardıçalı'nın 26 yaşındaki kızı Sena Kardıçalı'nın ancak filmlerde olabilecek acı bir olay yaşadığını yazmıştım geçen ay. İzmir'in ünlü bir laboratuvarı, tahlile gelen kitleleri karıştırıp yanlışlıkla Sena'ya kanser teşhisi koymuştu. Sena'nın kemoterapi tedavisine başlamasının ardından raporların karıştığı ortaya çıkmıştı.




EĞİTİM KURUMUNA BAĞIŞLADILAR
Kardıçalı Ailesi, Sena'nın sağlığını ve psikolojisini bozan bu 'büyük hata' için laboranta 'taksirli adam yaralamaktan' dava açmıştı. Benim gibi herkes, laboratuvarın ve laborantın en ağır cezayı almasını temenni etmişti ama olmadı...



Ailenin avukatı, olayda kasıt olmadığı için büyük bir ceza almalarının mümkün olmadığını ve davanın yıllarca sürebileceğini söyleyip anlaşmalarını tavsiye etmiş. Onlar da öyle yapmış ve 900 bin lira tazminatla anlaşmışlar.



Açıkçası çok şaşırdım ve ailenin paraya ihtiyacı yok niye böyle bir şey yaptılar diye düşündüm. Ama sonra Kardıçalı Ailesi'nin laboratuvardan aldığı 900 bin lirayı bir eğitim kurumuna bağışladığını öğrendim. Aile, yıllarca davayla uğraşmaktansa 900 bin lirayı alıp yardıma muhtaç öğrencileri mutlu etmeyi tercih etmiş. Laboratuvar 900 bin lirayla kurtulsa da umarım derslerini almışlardır ve bir daha böyle hatalar yapmazlar.

YILDIZLI ŞEFTEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
İstanbul Michelin Rehberi'nde iki yıldız alan tek restoranın yaratıcısı Fatih Tutak'ın ikinci restoranını açacağını ilk bu köşede okumuştunuz. Tophane'deki kruvaziyer limanında açılan dünyaca ünlü otelin teklifini geri çeviremeyen Tutak, temmuzda yeni restoranının kapısını aralamıştı.



Tutak, herkesin dilinde olan restoranı için açılış daveti verdi. Ama ne davet... Sanırım uzun süredir böyle ihtişamlı bir açılış olmamıştır. İlk restoranı ile 'Dünyanın En İyi 100 Restoranı' listesine 66. sıradan giren Tutak'ın bu restoranıyla da listenin üst sıralarını zorlayacağına şüphem yok.

HARİKA GÜRAL'IN ÖDÜL GURURU
İş ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Harika Güral, önceki akşam büyük bir gurur yaşadı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği 'Türkiye'nin İhracat Şampiyonları Ödül Gecesi'nde ödül alanlardan biri de Harika Güral'dı. Üstelik Harika Hanım, 'ihracat şampiyonu' ödülünü üst üste dördüncü kez aldı.



Ödülünü TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin elinden alan Güral, "Sektörümüzde bir kez daha ihracat şampiyonu olmak bizim için büyük bir gurur. Ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" dedi. Harika Hanım'ı ben de tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA