Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AİLENİZİN DOKTORU DR. EREN EROĞLU

Uyuz Olmuşum Ve Üç Aydır Kaşınıyorum!

Üç aydır kaşıntı ve döküntü nedeni ile tedavi görüyorum. Uyuz olabileceğini söylemişlerdi, ama tedaviye rağmen tekrarlaması üzerine cildimden örnek alıp baktılar. Onun sonucunda da uyuz çıktı. Bu kadar tedaviye rağmen neden geçmedi?

Uyuzun tedaviye direnmesinin iki önemli sebebi vardır; bunlar yetersiz tedavi ve iyileşmiş hastalığın yeniden bulaşmasıdır. Tedavi edilmeyen uyuz kendi kendine iyileşmez. Bu nedenle doktor tarafından önerilen ilaçlar onun önerdiği şekilde kullanılmalı. Bu iş için uygun olan çoğu krem ya da losyon; boyundan aşağıya tüm vücuda uygulanır. Bebeklerde göze ve ağza dikkat ederek; başa, boyna ve yüze de ilaç gerekebilir. Sürülen ilaçlar genellikle12-24 saat sonra yıkanarak temizlenir. İlaçların ilk uygulanmasından 2 ila 4 hafta sonra kontrol yapılır ve gerekiyorsa aynı uygulama tekrarlanır. Parazit ölmesine rağmen onun yarattığı alerjik reaksiyon nedeni ile kaşıntı bir süre daha devam edebilir. Kaşıntının tedavisinde ağızdan alınarak ya da cilde sürülerek kullanılan alerji ilaçlarının faydası vardır. Evde sadece bir kişide bile uyuz olsa; direkt temas içinde olan tüm aile bireylerinin ve eve sık girip çıkan herkesin aynı şekilde hastaymış gibi tedavi edilmesi gerekir. Böylelikle henüz klinik belirti vermeyen tablolar da önlenmiş olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA