Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Oscarlık lezzet sahneleri

Oscar ödüllerinin dağıtıldığı geceler benim için önemli çünkü mutfağa olduğu kadar sinemaya da aşığım. Yemek temalı filmleri vizyona düşer düşmez havada kapıp izlerim.

SPAGETTI CLEMENZA
Filmlerin içinde geçen yemek sahneleri düşünülünce, hepimizin aklına gelen ilk film Oscarlı 'The Godfather'. Marlon Brando ve Al Pacino'nun oynadığı serinin birinci filmine damga vuran Sicilya usulü domates sosu tarifi unutulmaz. Köfteli spagetti, hiçbir yemekseverin gözünden kaçamayacak kadar leziz görünüyordu, öyle değil mi? 'Baba'nın adamlarının her biri evde saklanırken, aralarından 'Peter Clemenza'nın büyük bir soğukkanlılıkla makarna hazırlamaya başladığı sahne aklıma kazınmış. İtalyan sosisi ve mitite köftelerin sosla buluştuğu nefis bir spagetti. Bu makarnanın adı benim mutfağımda Spagetti Clemenza.

FARELERİN GURMESİ 'REMY'
İkinci olarak miniş bir fare filmi geliyor aklıma; 'Ratatouille'. 'Remy', aşçı olmak peşinde şirin bir faredir. Farelerin gurmesi 'Remy', lağım çukurundan girdiği restoranın içinde insanlara görünmeden hayallerini gerçekleştirmeye çalışır. Çünkü o bir faredir ve hiçbir aşçının mutfağında bir fareye yer yoktur!
En İyi Animasyon dalında Oscar alan film ismini, ünlü Fransız sebze yemeğinden alıyor.

Ratatouille

MALZEMELER
Dilediğiniz kadar patlıcan
Biber
Kabak
Domates

SOS İÇİN:
1 dal taze biberiye
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Sebzeleri 1 cm. kalınlığında doğruyoruz. Fırın kabını yağlıyoruz. Sebzeleri diziyoruz. Sos için tüm malzemeyi rondodan çekiyoruz ve sebzelerin üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişirip servis ediyoruz.

Spagetti Clemenza

MALZEMELER
16-20 adet mitite köfte
4-5 adet İtalyan sosisi
2 kaşık zeytinyağı
6 diş sarımsak
1 kaşık esmer şeker
Tuz
Karabiber
2 kutu domates püresi
1 kase rendelenmiş domates
1 paket spagetti
Rendelenmiş parmesan peyniri

YAPILIŞI:
Sosisleri az su ilave ettiğimiz teflon tavada suyunu çekip renk değiştirene dek pişirip doğruyoruz. Mitite köfteleri tavada mühürlüyoruz. Sos tenceresine zeytinyağını ve sarımsakları ilave edip soteliyoruz. Ardından domates rendesi, domates püresi, şeker, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Fokurdayınca içine sosisleri ve köfteleri ekliyoruz. Altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz. Bu arada spagettileri haşlıyoruz. Tabağa önce spagettiyi, üzerine sosu ve en üzerine de rendelenmiş parmesan peyniri koyarak servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA