Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev yapımı bisküvi

Herkese merhaba, bugün ev yapımı bisküviler yapıyoruz. Haydi başlayalım...

PRATİK BİSKÜVİ

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
125 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un



YAPILIŞI: Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini ve yumurtayı bir kaba alarak mikser ile çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Vanilya, kabartma tozu ve az az un ekleyerek, hamuru ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Hamuru, buzdolabında strece sarıp 15 dakika bekletelim. Hamuru tercihe göre 2-3 bezeye ayırıp, yarım cm. kalınlığında açarak kalıpla keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerine, kürdan ile küçük delikler açarak şekil verelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 12-15 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirip, servis edebilirsiniz.

KAYMAKLI BİSKÜVİ

MALZEMELER
125 gr. tereyağı
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1.5 çay kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
KAYMAK İÇİN:
1 yumurta beyazı
1.5 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI: Yumuşamış tereyağı, pudra şekeri ve vanilya karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenir. Ele yapışmaz bir hamur olana kadar yavaş yavaş un eklenir. 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra merdaneyle açılır. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Kaymak için yumurta beyazı çukur bir kaba alınır. Üzerine 2 kaşık pudra şekeri eklenir ve çırpılmaya başlanır. Her seferinde 2'şer kaşık pudra şekeri eklenerek şeker bitene kadar çırpılır. Bisküviler soğuyunca bir tatlı kaşığı kaymak bisküvinin üzerine sürülür ve diğer bisküvi de kaymağın üzerine yapıştırılır.

EV YAPIMI BEBE BİSKÜVİSİ

MALZEMELER
2 çay bardağı un
2 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı irmik
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
YAPILIŞI: Malzemeleri homojenize olana kadar güzelce yoğuralım. Sonra hamura dilediğiniz şekli verip, 160 derecede 20 dakika pişirelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA