Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama misafir var

Akşama ne pişirsem sorusu hepimizin ortak derdi. Hem farklı, hem de lezzetli bir menü hazırlamayı kim istemez ki? İşte size bayılacağınız üç tarif. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.



TERİYAKİ SOSLU TAVUK
MALZEMELER
4 dilim kemiksiz tavuk kalça
MARİNE İÇİN:
Sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
Karabiber
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1–2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı teriyaki sos
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik
YAPILIŞI: Marine için verilmiş malzemeleri karıştırıyoruz, tavukları 20 dakika marine ediyoruz. Bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz. Teriyaki sos ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.



LİMONLU AYÇEKİRDEKLİ ÇİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı jasmin pirinci
1 adet limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı ayçekirdeği
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Ayçekirdeklerini kavuruyoruz. Bir adet rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip bir-iki dakika karıştırıyoruz. Dört bardak soğuk suyu tencereye döküyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Safranı bu aşamada ekleyebiliriz. Jasmin pirincini bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Tencerede kaynamakta olan suyun üzerine pirinci ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirip servis ediyoruz.



ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI TOPLAR
MALZEMELER
1 kase çilek
1 paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
70 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI: Çilekleri eziyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve tüm malzemeyi bir kapta yoğuruyoruz. Harçtan elimizle minik toplar yapıyoruz. Sosu için; kakao, nişasta ve toz şekeri, içine yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. Ocağın üzerine koyup yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Kırılmış bitter çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Soğuyunca topların üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA