Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Doğum kontrol hapı suçsuz!

Eşim bir süredir doğum kontrol hapı kullanıyor. Bu nedenle kendisinde ıslanmama problemi, ben de ise erken boşalma sorunu var. Nasıl aşabiliriz? T.Y./Trabzon

Evliliklerin başında cinsel sorunla karşılaşan çoğu çift, bunu nasıl çözeceklerini bilmedikleri için, kendi kendilerine halletmeye çalışırlar. Onları bekleyen en büyük tehlike ise; sorunun isim değiştirerek yeniden karşılarına çıkmasıdır.

UYARILMA EKSİKLİĞİ
Sizin yaşadığınız olay da bu şekilde gelişmiş. Çünkü ıslanmamanın tek nedeni doğum kontrol hapları değildir. Diğer faktörlerin de gözden geçirilmesi gerekir. Bu durum, kadının cinsel yönden tam olarak uyarılmadığını akla getirebilir. Eğer kadın yeterince uyarılmıyor ve cinsel organında ıslanma olmuyorsa, bu cinsel ilişki sırasında ağrı ve acı hissetme olasılığını da artıracaktır. Öte yandan bu sorunlar gün geçtikçe, iç içe geçerek sarmal bir hâl alacaktır. Size tavsiyem, penis-vajina birlikteliğine odaklanmadan, eşinizle cinsellikten beklentilerinizi konuşmanız!

***
Peyroni hastalığı nedir?

35 yaşında, 10 yıldır evli bir kadınım, eşim de 45 yaşında... Eşimin penisinde iki-üç aydır sorunlar vardı, doktor peyroni adlı bir hastalıktan söz etti. Bu nasıl bir hastalık? H.T./Kayseri

Peyroni, peniste kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan kılıflarda ortaya çıkan bir sorundur. Bu durum; peniste kıvrılmaya ve ağrıya neden olur. Peyroni; cinsel yolla bulaşan bir hastalık değildir ve kadına bulaşma olasılığı da yoktur. Genellikle 40 yaş üstü erkeklerde görülür. Genetik etkenler, zorlamalı cinsel ilişki sonrası küçük damarlarda meydana gelen kanamalar, bu kanamaların sağlıklı tedavi edilmemesi ve şeker hastalığı gibi nedenler, hastalığın oluşmasına sebebiyet verebilir. İleri derecedeki peyroni hastalarına uygulanan cerrahi işlemler, hastalığı yeni başlayanlara uygulanmaz.
***
Kızlık zarı her zaman kanamaz!

20 yaşında bir erkeğim. Kız arkadaşımla birlikte olduk ama hiç kan gelmedi. Yapılacak muayene ile kızlık zarının ne zaman yırtıldığı anlaşılır mı? N.T./Tekirdağ

Kızlık zarının zedelenmesi denilen olay, cinsel ilişki veya yabancı bir cismin vajinaya girmesiyle birlikte zarda meydana gelen açılmadır. Her kadında, ilk cinsel ilişkide kanama olacak diye bir kural yoktur. Bazı kızlık zarları, penisin içeri girmesine karşın esneyerek kanamaya neden olmaz. Normal bir kızlık zarına sahip kadın; ilk birlikteliğinde rahatsa, kızlık zarından kan gelmesi beklenmez. Bu kanın gelip gelmemesi kızlık zarının kalınlığına, yapısına ve birleşmenin şekline bağlıdır. Kızlık zarının zedelenmesinin ardından gelebilecek kan ise hafif pembemsidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA