Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Cinsellikte acı normal değil!

Ben üç yıllık evli bir kadınım ancak cinsel ilişki sırasında acı duyuyorum. Bu normal bir durum mu, değilse nasıl bir tedavi uygulamak gerekiyor? N.A./Bursa
Kadının; cinsel ilişki sırasında acı ve ağrı yaşaması normal değildir! Kadın; cinsel ilişkiyi yaşarken kendini kasmıyor, bedensel olarak uyarılırken, kendini cinselliği yaşamaya hazır hissediyorsa, cinsel ilişkinin acı vermesi beklenmez.

VAJİNAL KİST OLABİLİR
Acının olması akla disparoni dediğimiz cinsel işlev sorununu getirir. Disparoni; bazı fiziksel rahatsızlıklardan kaynaklanabileceği gibi cinsel ilişki sırasında ön sevişmeye yeterli zamanın ayrılmamasından da olabilir. Bedensel uyarılmanın olmaması ve dolayısıyla vajinal sıvının yetersiz kalması nedeniyle acı hissedilebilir. Bu durum zaman zaman oluyorsa sorun değildir ama sürekli hale geliyorsa mutlaka çözülmesi gerekir. Ayrıca bu tip ağrılar vajinal kistlerin ve yaraların habercisi de olabilir. Bu nedenle yaşadığınız ağrıyı hafife almayın!

İYİ VÜCUT, İYİ CİNSELLİK DEĞİLDİR
28 yaşında, biraz kilolu bir kadınım. Fit bir vücut, cinselliğin daha sağlıklı yaşanması için ne kadar önemlidir? Kilolu kadın yeterince tatmin sağlayamaz mı? Ç.A./Antalya
Cinsellik, her iki bireyin bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak haz ve doygunluk elde etmesidir. Bu süreçlere ulaşmak için kusursuz bedenlerin olmasına ihtiyaç yoktur. Kilolu, zayıf ya da mükemmel olmayan vücutlar da cinsellikten zevk alabilir. Ancak kişinin vücudunu algılayışında olumsuzluk varsa, vücudunu rahat bırakması zorlaşacağı için, birliktelik sırasında kendisini saklamak isteyebilir. Böylece bedensel ve zihinsel olarak kendini karşı tarafa rahat ifade edemez. Yani vücut görüntüsü ile cinsel yaşamın arasında doğrudan bir ilişki olmamasına rağmen, dolaylı olarak cinsel birliktelikte sorunlar yaratabilir.

EŞİNİZE BİRAZ ZAMAN TANIYIN
1 aylık evliyim. Eşimde cinsel isteksizlik sorunu var. İlk iki hafta cinsel sorunumuz yoktu ama 15 günden beri hiç ilişkiye girmedik. Bunu nasıl aşabiliriz? A.K./Bolu
Bir cinsel işlev sorununun varlığından söz edilebilmesi için, sorunun en az 6 ay devam etmesi gerekir. Çiftlerin ilk cinsel birlikteliklerinde hemen muhteşem hazları yakalama düşüncesi, erkeğin daima seks isteği ile dolup taşması gerektiği gibi cinsel mit dediğimiz hurafeler; cinselliğe yeni başlayanların birbirlerini anlayamamalarına sebep olmaktadır. Oysa erkek ya da kadın, zaman zaman cinsel isteksizlik yaşayabilir. Ama bu kadının ya da erkeğin partnerini istemediği anlamına da gelmez. Cinsel yaşantısı yeni başlayan çiftlerin biraz zamana ihtiyaçları vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA