Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates kupları

150 gr. ton balığı konservesi
1 adet kırmızı soğan
1 adet domates
Yarım çay bardağı mısır konservesi
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yarım paket dondurulmuş patates Sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Tereyağını kızdırıp, unu kavurun. Üzerine azar azar süt, tuz ve karabiber ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Ilınınca ton balığını küçük parçalar halinde sosa ekleyin. Üzerine doğranmış soğanı, domatesi, mısırları ve baharatları ekleyin ve kuplara paylaştırın. İnce uzun doğranmış patatesleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup, 200 derece ısıtılmış fırında kızartın. Hazırladığınız mısırlı sosla birlikte servis yapın.

Minik börekler
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet patates
10-15 dilim ince kıyılmış salam
1 paket krema
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal dereotu
Tuz
Karabiber
Küp doğranmış patatesleri yağda 5 dakika kavurup, salamları ekleyip, kavurun. Kremayı ve yumurtaları çırpın. Un, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edin. Kavurduğunuz patatesli karışımı da üzerine ekleyip, karıştırın. Harcı yağlanmış kalıplara döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Kırıntı tatlısı
1 su bardağı su
250 gr. tereyağı
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Çikolata ve çilek sos
Su, tereyağı, un ve tuzu koyulaşana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yumurtayı karıştırın. Buzdolabında bir saat bekletin. Hamurun yarısını patates ezicisine koyup, yağlı kağıt serilmiş tepsiye çıkarın. Kalan hamuru ikiye ayırıp, aynı büyüklükte açın. Birine aralıklarla damla çikolata koyun, diğer hamuru üzerine kapatıp, küçük kalıplarla kesin ve tepsideki hamurların üzerine koyun. 180 derece fırında pişirip, soslarla servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA