Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli makarna

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. İnce kıyılmış soğanı, zeytinyağında kavurun. Üzerine küp doğranmış domates ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ilave edin. Birkaç dakika sonra ezilmiş sarımsak ekleyin ve 10-15 dakika kısık ateşte sote edin. Toz şeker, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş parmesan peyniri ilave edip makarna ile harmanlayın. Kıyma, soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurup minik köfteler hazırlayıp kızartın. Makarnanın üzerine ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket makarna
* Yeteri kadar su
* 1 adet küçük boy soğan
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 adet domates
* 10 adet kiraz domates
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 5-6 dal maydanoz
* 2 çorba kaşığı parmesan peyniri
* Tuz, karabiber Köfte için:
* 250 gram kıyma
* 1 adet küçük boy soğan
* 1 dilim bayat ekmek
* 3 dal maydanoz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Kabak sırtı
Kabakları soymadan halka şeklinde doğrayın. Unu, pul biber ve tuzla karıştırın. Kabak dilimlerini önce zeytinyağına sonra unlu karışıma bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, sırt sırta gelecek şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 35-40 dakika pişirin. Sarımsaklı veya salçalı yoğurtla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
* 5 adet kabak
* 1 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı pul biber
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz

Cipsli saçaklı sandviç
Cipsi ufalayıp derin bir kaba alın. Bir kasede rokfor ve kaşar peynirini ufalayın. İçine labne peyniri, süzme yoğurt, kıyılmış soğan ilave edip karıştırın. Sandviç ekmeklerinin içine hazırladığınız harçtan koyup ufaladığınız mısır cipsine bulayın.
MALZEMELER
* 16 adet küçük sandviç ekmeği
* 2 paket mısır cipsi
* 50 gr. rokfor peyniri
* 50 gr. kaşar peyniri
* 1 paket labne peyniri
* 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 1 adet küçük boy soğan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA