Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Karalahana dolması
2 demet karalahana
500 gr. kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru nane
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Karalahanaları, kaynar suda beş dakika haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarı çıkarın. Kıymayı, ince kıyılmış soğanı, pirinci, kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, naneyi, karabiberi ve tuzu, yarım çay bardağı suyla yoğurun. Lahana yapraklarına bu harçtan doldurup rulo halinde sararak tencereye yerleştirin. Dolmaların üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve sudökerek kısık ateşte pişirin.

Sebzeli tavuk bonfile
2'şer adet kabak ve patlıcan
400 gr. ince dövülmüş tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Temizlenmiş kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu 1 dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip, üst üste dizin.

Elmalı pasta
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
125 gr. margarin
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Elmaları rendeleyin, tarçın ve 1 çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Bir kalıbı yağlayıp un serpin, hamuru döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayın. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA