Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli Brüksel lahanası

Eti suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve margarini ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp karıştırın.

MALZEMELER
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
3 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. Brüksel lahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz
Nane
Karabiber

***
Çay çubukları

Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Ortasına yumurtanın sarısını, sıvı yağı ve tereyağını koyup karıştırın. Yoğurt ve mahlebi de ilave edip bu karışımı yumuşak bir hamur haline getirin. Hamurdan parmak şeklinde parçalar yapıp yumurta akına bulayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine çörekotu serpin. 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
***
Peynirli hindi köftesi

Kıyma, rendelenmiş dil peyniri, ince doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi harmanlayın. İyice yoğurup, iri köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayıp kızgın sıvı yağda kızartarak servis yapın.

MALZEMELER
1/2 kilo hindi kıyması
1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
1-2 su bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA