Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şiş kebap

MALZEMELER
400 gr. bonfile
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik
Karabiber
Kişniş
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal

Eti; zeytinyağı, dövülmüş baharatlar, bal ve sirke karışımının içinde iki saat kadar bekletin. Daha sonra keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Şişlere geçirip ızgarada pişirin. Servis tabağına salata, domates ve lavaş ekmeği yerleştirin. Üzerine de etleri yerleştirip servis yapın.

***

Ekmek pastası
MALZEMELER
1 adet bayat ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı bal
1/2 kg. kayısı
1.5 su bardağı süt Kreması için:
3 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
2 paket vanilya 2 çorba kaşığı tereyağı

Krema için; tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Ekmekleri ince ince dilimleyin, üzerine tereyağı sürün. Bir tepsiye dizip fırında kızartın. Fırından aldığınız ekmekleri sütle ıslatın. Servis tabağına bir kat ekmek, bir kat krema olacak şekilde dizin. Üstüne kayısıları dizip bal gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA