Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuklu patlıcan
2 çorba kaşığı Teremyağ
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 adet soğan
5-6 adet közlenmiş patlıcan
3 sivri biber ve kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Tavuk etlerini çok ince şekilde, kıyma gibi bıçakla doğrayın ve Teremyağ'da beş dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, kıyılmış kırmızı biber ve baharatları ekleyin. Közlenmiş patlıcanların ortasını yarıp tavuklu harçla doldurun. Bir bardak kadar su ilave ederek 20 dakika pişirin.

Peynirli biberli bisküvi
5 çorba kaşığı Teremyağ
2 çay bardağı eski kaşar peyniri
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı hardal
2.5 su bardağı un
Yoğurma kabının içine Teremyağ'ı, rendelenmiş kaşar peynirini, yumurtanın sarısı, pul biberi, hardalı, un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur yapın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra unlanmış bir zeminde, yarım santim kalınlığında açın ve kareler şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp 190 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA