Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Marmelatlı tartölet
* 3 çorba kaşığı Teremyağ
* 2 su bardağı un
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı soğuk su
* 1/2 çay kaşığı tuz
Kabı yağlamak için:
* 1 çorba kaşığı
Teremyağ Üzeri için:
* 1 çorba kaşığı Teremyağ
* 80 gr'lık iki paket bitter çikolata
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı kuşburnu marmeladı
Teremyağ ve unu karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip hızlıca yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerlerini çatalla delerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sütü ısıtıp ocaktan alın. Teremyağ ve çikolatayı sütte eritin. Soğuyan tartöletlerin üzerine sırası ile önce çikolatalı karışımı, sonra kuşburnu marmelatını sürün. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın. Küçük tartölet kalıplarınız yoksa büyük kelepçeli kek kalıbında da yapabilirsiniz.

Pırasalı börek
* 2 çorba kaşığı Teremyağ
* 1/2 çay bardağı erimiş Teremyağ
* 4 adet pırasanın beyaz kısımları
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet yufka
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı karabiber
Üzerine:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı susam
Tepsiyi yağlamak için:
* 1 çorba kaşığı Teremyağ
Yemeklik doğranmış soğan ve halka kesilmiş pırasayı 2 çorba kaşığı Teremyağ'da kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. Birkaç dakika pişirip ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ilave edin, karıştırıp ocaktan alın. Yufkaları, aralarına erimiş Teremyağ sürerek üst üste koyun, sekiz parçaya kesin. Geniş kenarlarına pırasalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın ve gül şekli verip, 1 çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Yoğurt, yumurta ve suyu karıştırıp böreklerin üzerine sürün ve susam serpin. 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA